Specialismen & behandelcentra

MS Centrum

Multiple Sclerose (MS) is een complexe neurologische aandoening, waarbij u met verschillende medische deskundigen te maken krijgt.

Daarom is het belangrijk en prettig dat u op één plek terecht kunt voor diagnose, behandeling, begeleiding en voor een second opinion. Het MS centrum in het St. Antonius Ziekenhuis biedt u deze plek.

Het MS centrum in het St. Antonius Ziekenhuis

MS is een aandoening die we nog niet kunnen genezen. De behandeling is daarom gericht op vertraging van de ziekte en de vermindering van de klachten en beperkingen.

Gecertificeerd MS centrum

Ons centrum is een van de grotere MS-centra in Nederland. Wij zijn gecertificeerd door het Nationaal MS Fonds en erkend als expertisecentrum voor MS  door STZ. Momenteel behandelen we meer dan 1000 mensen met MS. 

Specialistisch team

In het MS centrum van het St. Antonius Ziekenhuis werken verschillende neurologen. Bij MS komen ook andere vakgebieden aan bod. Daarom werken wij met een multidisciplinair team bestaande uit onder andere neurologen, MS-verpleegkundigen, revalidatieartsen, urologen, oogartsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk medewerkers.

Onderzoek naar nieuwe medicijnen

Om nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van MS te kunnen ontwikkelen, is uitgebreid onderzoek onmisbaar. Daarom nemen wij onder andere deel aan studies met nieuwe medicijnen. Zo dragen we bij aan een toekomst waarin de ziekte vertraagd en mogelijk zelfs gestopt kan worden.

Terug naar boven