Behandeling beroerte

Behandeling herseninfarct

Bij een herseninfarct zijn er verschillende behandelingen mogelijk.

Naast het starten met bloedverdunners wordt per situatie gekeken welke aanvullende behandeling het beste past. 

Intraveneuze trombolyse

Intraveneuze trombolyse (IVT) is een behandeling met een sterke bloedverdunner dat de bloedprop oplost. Het medicijn wordt via een infuus gegeven. Een infuus is een flexibel buisje dat met een naald in het bloedvat wordt gebracht. Deze behandeling moet zo snel mogelijk na het ontstaan van de klachten starten. De arts bepaalt of u met dit medicijn behandeld kunt worden. 

Meer informatie over behandeling van een herseninfarct is ook te vinden op de website van de Hartstichting

Intra-arteriële trombectomie

Intra-arteriële trombectomie (IAT) is een behandeling waarbij de arts de bloedprop uit het bloedvat haalt. De arts brengt een flexibel slangetje met een naald in via de slagader in uw lies. Het slangetje wordt door de slagader geleid tot in het bloedvat waar de bloedprop in uw hoofd zit. Soms kan de bloedprop eruit gezogen worden via het slangetje. Soms wordt een stent geplaatst in het bloedvat om meer ruimte in het bloedvat te maken.

Met behulp van een CT-scan van de hersenen en bloedvaten bekijkt de arts of u in aanmerking komt voor deze behandeling. De trombectomie is alleen mogelijk wanneer de bloedprop in een van de grotere bloedvaten van uw hersenen zit.

Wie zitten er in uw behandelteam?

Er zitten verschillende zorgverleners in uw behandelteam. Uw neuroloog is uw hoofdbehandelaar. De intra-arteriele trombectomie wordt uitgevoerd door een interventie-radioloog. Uw behandelteam komt met een advies over uw behandeling en waar en hoe u het beste kunt revalideren.

Behandelteam

Meer informatie

Code NEU-CVA-04

Terug naar boven