Nieuwsoverzicht Borstcentrum

Verpleegkundig specialist Christa Putker in podcast De Spreekkamer

Over borstkanker en het belang van zelfonderzoek bij vrouwen én mannen

Christa Putker in podcast De Spreekkamer

Verpleegkundig specialist Christa Putker heeft een missie: borstkanker bij mannen beter onder de aandacht brengen. Die kans kreeg ze via de podcast De Spreekkamer van MSD Connect.

In de podcast ‘De Spreekkamer’ neemt schrijfster en columnist Nynke de Jong de luisteraar mee in mooie, opvallende en ontroerende verhalen uit de zorg. Christa Putker is na acht artsen en wetenschappers in deze serie de eerste verpleegkundig specialist die aan het woord komt.

Belofte

In de podcast vertelt Christa over haar loopbaan en drijfveren, over haar rol als verpleegkundig specialist en over die ene patiënt die haar is bijgebleven. Dit is een van haar mannelijke patiënten. “Tijdens ons eerste gesprek was ik een beetje beschaamd,” vertelt Christa. “Omdat onze informatie en de behandelwijzer gericht is op vrouwen. Dat is logisch omdat borstkanker bij mannen zeldzaam is, maar we weten ook hoe belangrijk goede patiënteninformatie is. Daarom heb ik deze patiënt en zijn echtgenote beloofd om dit te verbeteren. De behandelwijzer is intussen aangepast. Nu wil ik ook de bewustwording over borstkanker bij mannen vergroten. Want ook voor hen is zelfonderzoek belangrijk.”

Beluister de podcast via SoundcloudSpotify of Google Podcasts

Meer weten

Lees meer over onze borstkankerzorg op de pagina van het Borstcentrum.

Terug naar boven