Chirurgie

Kleine chirurgische ingrepen

U kunt bij de polikliniek Chirurgie een kleine ingreep laten doen. U heeft daarvoor een verwijzing van uw huisarts nodig. Deze kleine ingrepen worden gedaan onder plaatselijke verdoving op de polikliniek.

U kunt bij ons terecht voor de volgende aandoeningen:

Een kleine chirurgische ingreep

De ingreep wordt gedaan door een chirurg of assistent-chirurg onder supervisie van een chirurg. Als u via de polikliniek bent doorverwezen, kan het zijn dat een andere chirurg u opereert dan de chirurg die u op de polikliniek heeft gesproken. De doktersassistente legt u uit hoe de ingreep verloopt. Ze bereidt u ook voor op de ingreep. Na de ingreep verzorgt de doktersassistente de wond. Zij vertelt u wanneer u het verband mag verwijderen. U kunt direct na de ingreep weer naar huis.

Wanneer geen kleine ingreep?

U bent direct doorverwezen door uw huisarts voor een kleine chirurgische ingreep. Soms besluit de chirurg om de ingreep niet meteen uit te voeren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de ingreep toch te groot is voor een plaatselijke verdoving, of dat uw lichamelijke conditie niet goed genoeg is. Dan is het beter om de operatie in dagbehandeling of tijdens een ziekenhuisopname te doen.

Wachttijd

De wachttijd (ook wel toegangstijd genoemd) is de tijd tussen het moment dat u een afspraak maakt tot het moment dat u bij ons terecht kunt voor uw polibezoek, onderzoek of behandeling. Uiteraard willen we u graag zo snel mogelijk helpen. Daarom doen wij onze uiterste best om eventuele wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Bekijk hier de wachttijden van Chirurgie.

Terug naar boven