Dag van gedenken

Dag van Gedenken

Dinsdag 2 november is de Dag van Gedenken. We staan deze dag stil bij collega's en patiënten die afgelopen jaar zijn overleden. Op de Dag van Gedenken geven we nabestaanden de gelegenheid om hun dierbare te gedenken, een kaarsje te branden en om iets van troost te vinden. 

Wanneer iemand in het ziekenhuis komt te overlijden, eindigt vaak plotseling een intensieve periode. Herinneringen en gevoelens aan een dierbare blijven daarmee op een bepaalde manier ook aan het ziekenhuis verbonden. Op de Dag van gedenken nemen we tijd om daar bij stil te staan.

Online bijeenkomst 

Op 2 november vindt een speciale online bijeenkomst plaats waarin we stilstaan bij alle patiënten en collega's die dit afgelopen jaar overleden zijn. We steken kaarsen aan en houden een moment van stilte. Daarnaast worden er gedichten voorgelezen en spelen collega's muziek. 

U kunt de opname van deze bijeenkomst vanuit huis bekijken via de link die we later op de dag op deze pagina plaatsen. We hopen dat het u en anderen troost biedt en de herinnering aan uw dierbare levend houdt.

Als u graag langs wilt komen in het ziekenhuis om een kaarsje aan te steken voor een overleden familielid, laat het ons dan weten. Mail dan naar geestelijkeverzorging@antoniusziekenhuis.nl om een tijdstip af te spreken. 

Kaarsje aansteken

Op een speciale herinneringspagina kan iedereen een boodschap achterlaten als herinnering aan zijn of haar dierbare. Dat kan in de vorm van het aansteken van een (digitaal) kaarsje, een tekst (gedicht of gewoon de woorden die te binnen schieten), foto, video of muziek.

Klik hier om naar de digitale herinneringspagina te gaan.