Geboortezorg

Bevallen onder leiding van de gynaecoloog

Tijdens je zwangerschap ga je regelmatig op controle bij de gynaecoloog in het ziekenhuis.

Omdat jij tijdens je zwangerschap begeleid wordt door een gynaecoloog van St. Antonius Geboortezorg, ga je bevallen bij St. Antonius Geboortezorg en noemen we dit een medische bevalling. Tijdens je zwangerschap ga je regelmatig op controle bij de gynaecoloog/klinisch verloskundige in het ziekenhuis.

Het team

Het team van St. Antonius Geboortezorg bestaat uit gynaecologen, kinderartsen, klinisch verloskundigen, verpleegkundig specialisten, arts-assistenten, gespecialiseerde verpleegkundigen, lactatiekundigen, echoscopisten en kraamverzorgenden. Ook werken er leerlingverpleegkundigen.

Zij werken onder leiding van een gediplomeerde verpleegkundige die eindverantwoordelijk is.

Tijdens je bevalling zal een verpleegkundige of een kraamverzorgende aanwezig zijn. Als je dat wilt, mogen er, naast je partner, nog anderen aanwezig zijn bij de bevalling. Dit overleg je met je klinische verloskundige of arts.

Klinisch verloskundige en arts-assistent

Als je onder leiding van een gynaecoloog bevalt, word je tijdens de bevalling begeleid door een klinisch verloskundige of arts-assistent. De gynaecoloog is altijd in de buurt. Een klinisch verloskundige is een verloskundige die zich gespecialiseerd heeft in ziekenhuisbevallingen. Zij begeleidt geen thuisbevallingen en werkt in het team van de gynaecoloog. Een arts-assistent is een arts die zich verder specialiseert in de verloskunde en gynaecologie.

Direct bellen bij weeën

Er is een reden waarom je onder controle bent bij de gynaecoloog. Hij/zij zal je tegen de tijd dat je bent uitgerekend vertellen wanneer je contact moet opnemen met St. Antonius Geboortezorg. Dit advies is afhankelijk van je voorgeschiedenis en de reden dat je onder controle bent bij de gynaecoloog.

Wanneer je denkt dat de weeën begonnen zijn of je vliezen gebroken zijn, willen wij dit graag zo snel mogelijk telefonisch van je horen. Je kunt dan bellen naar het spoedtelefoonnummer van St. Antonius Geboortezorg: 088- 320 64 11. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Bij twijfel of ongerustheid kun je ons altijd bellen.

Terug naar boven