Geboortezorg

Een goede voorbereiding: webinar, cursus en virtuele rondleiding

Zie hieronder voor meer informatie over ons webinar over borstvoeding en hoe je via een kort filmpje een eerste indruk kunt krijgen van onze mooie afdeling.

Een blik in kamer 103, met welkom op het kamerbordje

Virtuele rondleiding

Graag bieden wij jou en je partner ter voorbereiding op een mogelijke bevalling bij St. Antonius Geboortezorg alvast een virtueel kijkje op onze afdeling. Mocht je al een indruk willen hebben van hoe het is om te bevallen bij St. Antonius Geboortezorg bekijk dan dit filmpje van onze afdeling Geboortezorg te Utrecht. Bekijk ook onze praktische bewegende Powerpoint met praktische informatie die je nodig hebt zodra je bij ons komt bevallen (bijvoorbeeld waar je kunt parkeren, welke borden je moet volgen, bij wie je je moet melden etc.).
 

Het parkeerbeleid bij St. Antonius Geboortezorg is gewijzigd: anders dan in ons filmpje wordt genoemd, zijn - net als in de rest van ons ziekenhuis - de parkeerkosten voortaan voor eigen rekening.

Wij heten je alvast van harte welkom!

Je kunt alleen bevallen bij St. Antonius Geboortezorg in Utrecht. Onze locaties in Nieuwegein en Woerden zijn geen bevallocaties. Daar is wel poliklinische zorg, zoals een bezoek aan de gynaecoloog mogelijk.

St. Antonius Geboortezorg, locatie Woerden en Nieuwegein kun je bereiken via T  088 320 64 00 (maandag t/m vrijdag 9.00 tot 16.00 uur). Voor spoed, bel 088 320 64 11.

Webinar & cursus

Omdat we je uiteraard graag zo goed mogelijk willen voorbereiden op een goede start met je kindje bieden wij een webinar: online voorlichting over borstvoeding. Onze deskundige en enthousiaste lactatiekundigen geven je uitgebreide informatie over borstvoeding, mogelijke complicaties, eventuele hulpmiddelen en ook over borstvoeding bij een tweeling. En dat relaxed thuis vanaf de bank of aan de keukentafel, samen met bijvoorbeeld je partner!

Foto, nieuwe ouders met baby

Bekijk hier het webinar

Dit webinar over borstvoeding hebben wij in de studio van ons ziekenhuis opgenomen. Zo is deze nuttige informatie voor iedereen op elk moment toegankelijk. Fijn om jullie op deze digitale manier goede voorlichting te kunnen geven. Klik hier om ons webinar over borstvoeding te bekijken.

Nog vragen?

Als je onder begeleiding bent bij St. Antonius Geboortezorg kun je met je vragen over borstvoeding ook terecht bij onze lactatiekundigen.  Stuur dan een mail met je vraag naar geboortezorg-lactatiekundigen@antoniusziekenhuis.nl

Het lactatiekundig spreekuur is twee keer per maand op woensdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur op onze locatie te Nieuwegein. Indien je een tweeling verwacht zien wij je graag op de polikliniek om dit onderwerp te bespreken. Wij adviseren je een afspraak te plannen met onze lactatiekundige. Je kunt een afspraak maken via onze polikliniek op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur via T 088 - 320 64 00. 

 

Bij St. Antonius Geboortezorg vinden wij dat iedere zwangere vrouw en haar partner centraal staan in een heel bijzondere fase van hun leven. We geloven in gezinsgerichte zorg. Dat betekent dat wij niet alleen aandacht hebben voor moeder en kind, maar ook voor jou, de partner! Voor jou verandert er tenslotte ook van alles! Daarom bieden wij speciaal voor vaders (partners) in spé de cursus 'Aanpakken voor aanstaande vaders' aan. Ook als je met je partner niet onder begeleiding bent bij St. Antonius Geboortezorg ben je van harte welkom. En uiteraard ook als je partner een vrouw is, is je partner welkom! Deze praktische cursus is al meer dan 10 jaar succesvol.

Foto, nieuwe vader met baby

Wat kun je verwachten

Tijdens de cursus geven we je alle informatie die je nodig hebt over zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling. Deze wordt gegeven door David Borman, gecertificeerd trainer sinds 2009, voormalig verloskundige, verloskundig opleider, communicatietrainer, perinatale auditvoorzitter en andere werkzaamheden en zelf vader sinds 2008.

Volg deze cursus als je:

  • een beknopte maar complete cursus wilt volgen (de cursus bestaat uit twee avonden van 2,5 uur);
  • een goede voorlichting wilt over zwangerschap en bevalling en jouw rol hierin;
  • praktische tips wilt over hoe je je vrouw kunt helpen (inclusief EHBOB: Eerste Hulp Bij Onverwachte Bevallingen®).

Wanneer en waar?

Je kunt aan de cursus deelnemen op:

8 en 15 februari
7 en 14 mei
5 en 12 september
3 en 10 december 

De cursusavonden vinden van 19.15 tot 22.00 uur plaats in het St. Antonius Ziekenhuis (Maarten Rook Zaal) aan de Koekoekslaan 1 te Nieuwegein.

Deelnemen?

Wil je deelnemen? Meld je dan aan via vadercursus.nl.

De kosten van de cursus bedragen €89,95 voor 2 avonden en is inclusief 2 eBooks van in totaal meer dan 70 bladzijden met daarin alle tips uit de cursus en meer.

Meer informatie

Aanvullende informatie vind je op vadercursus.nl.
Heb je vragen, dan kun je contact met ons opnemen via Chantal Dijkhuizen, communicatieadviseur St. Antonius Geboortezorg, via E c.dijkhuizen@antoniusziekenhuis.nl of T 088 320 64 21.

Terug naar boven