Diagnostiek & laboratoriumonderzoek

Aanbod medisch laboratoriumonderzoek

Bent u huisarts, medisch specialist of verloskundige? Dan kunt u in het St. Antonius Ziekenhuis medisch laboratoriumonderzoek van bloed en andere lichaamsvochten aanvragen.

Klinische Chemie

In ons overzicht laboratoriumbepalingen vindt u informatie over welke bepalingen de Klinische Chemie biedt, inclusief de daarbij behorende instructies voor de afname. Daarnaast vindt u de bepalingsfrequenties en andere medisch relevante informatie. Dit bestand wordt maandelijks geactualiseerd (actuele wijzigingen zijn geel gemarkeerd).

Tenzij anders bij de bepaling vermeld, kan de bloedafname verzorgd worden op één van onze bloedafnamepoli’s . Als er bijzondere instructies gelden voor de afname, dan is dit in de betreffende kolom aangegeven. Het St. Antonius Ziekenhuis gebruikt bloedafnamebuisjes van de firma Greiner. Bij het gebruik van buizen van andere leveranciers kunnen de buiskleuren afwijken.

Bloedafname en inleveren van urine

Patiënten kunnen zich voor bloedafname of het inleveren van urine tijdens openingstijden zonder afspraak of specifieke voorafgaande instructies melden bij alle bloedafnamepoli’s op alle St. Antonius-locaties. De patiënt dient wel een ingevuld laboratoriumformulier mee te nemen.

Wilt u contact opnemen met of meer weten over Klinische Chemie?

Voor vragen over bepalingen die niet in dit overzicht staan, of voor consult, kunt u contact opnemen met Klinische Chemie of u kunt contact opnemen met de dienstdoende klinisch chemicus. Het nummer van de dienstdoende vindt u in de app Huisartsengids St. Antonius.

Medische Microbiologie en Immunologie (MMI)

De afdeling MMI verricht haar laboratoriumdiagnostiek onder ISO 15189-accreditatie (registratienummer M143). ISO-15189 is de standaardnorm waaraan de Nederlandse medische laboratoria moeten voldoen volgens de beroepsverenigingen.

U kunt hier de richtlijnen voor het afnemen en inzenden van patiëntenmateriaal voor microbiologisch en immunologisch onderzoek (vademecum) bekijken. Daarnaast vindt u een overzicht van de afnamematerialen.

Conform de eisen van het ISO 15189-kwaliteitssysteem heeft de afdeling MMI een separate verrichtingenlijst waarin alle verrichtingen herleidbaar zijn naar de geaccrediteerde scope-elementen.

Wilt u contact opnemen met of meer weten over MMI?

Voor vragen over de richtlijnen of het overzicht van afnamematerialen of voor consult, kunt u contact opnemen met MMI of u kunt contact opnemen met de dienstdoende arts-microbioloog of medisch immunoloog. Het nummer van de dienstdoende vindt u in de app Huisartsengids St. Antonius.

Terug naar boven