Onder Artsen maart 2022

Doorverwijzing naar St. Antonius Obesitascentrum en NOK

Heeft u een patiënt die in aanmerking komt voor behandeling van ernstig overgewicht? Dan kunt u deze patiënt via ZorgDomein doorverwijzen naar het St. Antonius Ziekenhuis en de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK).

Het Obesitascentrum van het St. Antonius werkt samen met de NOK om mensen met obesitas op een verantwoorde manier naar een gezond gewicht te begeleiden. Samen verbeteren we de gezondheid van uw patiënt en zijn/haar kwaliteit van leven. De NOK verzorgt het behandeltraject voor- en na de operatie in de kliniek in Nieuwegein. Hierbij staat verandering van leefstijl centraal. De bariatrische ingreep vindt plaats in het St. Antonius.  

Vermindering gezondheidsklachten

Als uw patiënt afvalt, verminderen of verdwijnen ook de klachten die het gevolg zijn van overgewicht zoals diabetes mellitus type 2. Ook andere gezondheidsklachten zullen verminderen of verdwijnen. Hierdoor bestaat een reële kans dat u een patiënt minder vaak terugziet tijdens uw spreekuur. 

Informatie over voortgang

Na de verwijzing wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van uw patiënt. In het natraject (bij sessie 13) ontvangt u van de NOK een rapportage. Ook worden mogelijke labafwijkingen in de follow-up periode (1,5 tot 5 jaar na de ingreep) gemeld. Hierdoor kan het zijn dat uw patiënt nogmaals bloed moet laten prikken, zodat wij de juiste zorg kunnen verlenen. Als uw patiënt het hele traject heeft afgerond, ontvangt u opnieuw bericht. 

U kunt uw patiënt eenvoudig doorverwijzen via ZorgDomein. Heeft u nog specifieke vragen over de behandeling? Kijk op: https://www.obesitaskliniek.nl/verwijzers/ of bel met 030 303 53 63.

Terug naar boven