Kankercentrum

Ervaring en expertise longkanker

Persoonlijke begeleiding voor de patiënt

Als bij u de diagnose 'longkanker' is gesteld, bespreekt uw longarts met u wat de mogelijkheden zijn. Bij onze zorg staat u centraal en streven we ernaar u de beste medische zorg en service te bieden. 

Zo kunt u gedurende het hele traject bij het St. Antonius Kankercentrum terecht bij onze gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij weten alles over de zorg voor mensen met longkanker en begeleiden u tijdens uw diagnose- en behandeltraject. U kunt altijd bij hen terecht met al uw vragen en zorgen.

Betere zorg bij longkanker door wetenschappelijk onderzoek

Onderzoek is essentieel voor het verder verbeteren van onze behandelmethoden en -technieken bij longkanker. Onze specialisten doen dan ook voortdurend wetenschappelijk onderzoek met bewezen specialistische behandelingen zoals de endobronchiale behandeling als resultaat. Daarnaast doen zij ook onderzoek naar de effectiviteit van nieuwe experimentele medicatie.

Meeste ervaring in de regio leidt tot betere kwaliteit

Longkanker is van oudsher een belangrijke specialisatie van het St. Antonius Kankercentrum. Dat heeft onder meer te maken met de thoraxchirurgie, het opereren van hart en longen, waar ons centrum al lang om bekend staat. Jaarlijks voeren we veel meer longoperaties voor longkanker uit dan de landelijke kwaliteitsnorm vereist. In 2014 verrichtten wij 92 longkanker-operaties, terwijl de landelijke kwaliteitsnorm op 20 operaties per ziekenhuis per jaar is gesteld. Hiermee is het St. Antonius Ziekenhuis zelfs een van de grootste van Nederland als het gaat om het behandelen van longkanker. 

Vanwege de landelijke verwijsfunctie van het St. Antonius Kankercentrum voor de complexe operaties, zien we bovendien een groot aantal patiënten van (ver) buiten de regio. Als je veel patiënten onderzoekt, een diagnose geeft en behandelt, zorgt dat voor een betere kwaliteit bij het behandelen van longkanker.

Santeon-ziekenhuizen verbeteren zorg voor patiënten met kanker

Door de uitkomsten van behandelingen onderling te vergelijken verbeteren de zeven Santeon-ziekenhuizen, waaronder het St. Antonius Ziekenhuis, de zorg voor patiënten met kanker. Door de uitkomsten (resultaten) van behandelingen met elkaar te vergelijken en te onderzoeken leren de ziekenhuizen van elkaar waardoor zij de zorg steeds verder kunnen verbeteren.

Terug naar boven