Kindergeneeskunde

Ervaring en expertise Kindergeneeskunde

De afdeling Kindergeneeskunde heeft een breed zorgaanbod. Onze kinderartsen hebben uitgebreide ervaring met en expertise op het gebied van vele aandoeningen en de behandeling hiervan. Voor de behandeling van de meeste aandoeningen kunt u bij ons terecht. Wanneer een kind zeer gespecialiseerde zorg nodig heeft, bijvoorbeeld bij zeldzame aandoeningen, als cystische fibrose, kinderkanker of ziekten waarvoor kinderen op de intensive care liggen, wordt het in het academisch ziekenhuis behandeld (Wilhelmina kinderziekenhuis).

Zorg voor pasgeborenen

De zorg voor pasgeborenen is binnen ons team in handen van onze neonatologen: dit zijn kinderartsen die gespecialiseerd zijn in de zorg voor baby's die te vroeg geboren zijn of die ziek zijn. Daarnaast heeft Kindergeneeskunde een speciale post-IC/high care unit. Hier kunnen we pasgeborenen nog betere zorg bieden dan op een gewone couveuseafdeling.

Goede zorg door goede samenwerking

De kinderafdeling van ons ziekenhuis werkt zoveel mogelijk volgens de modernste richtlijnen. Onze zorg moet medisch gezien topzorg zijn, veilig zijn en bovendien willen we dat ouders en kinderen ook tevreden zijn over de afdeling. Om dit te bereiken werken wij met een multidisciplinair team.  Kinderartsen, kinderverpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en tal van ondersteunende disciplines, zoals kinderfysiotherapie, kinderlogopedie, kinderpsychologie, werken samen om de zorg zo goed mogelijk te organiseren.

Goede zorg beloond door Stichting Kind en Ziekenhuis

Stichting Kind en Ziekenhuis heeft onze goede multidisciplinaire inzet op de kinderafdeling beloond met drie smileys (één voor de kinderafdeling, één voor de kraamafdeling en één voor de kinderdagbehandeling). Dit is een keurmerk voor ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kind en ouders.

Zorg altijd dichtbij

Wilt u de polikliniek Kindergeneeskunde bezoeken? Dat kan op meerdere locaties. Onze kinderartsen houden polikliniekspreekuur op locatie Nieuwegein, Utrecht Leidsche Rijn en Woerden. 

Terug naar boven