Specialismen & behandelcentra

Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde behandelt uiteenlopende aandoeningen en klachten bij kinderen. Behalve dat we uw kind de beste behandeling willen bieden, vinden we het ook belangrijk dat het zich op zijn gemak voelt in het ziekenhuis. Daarbij bent u als ouder/verzorger onmisbaar.

Kindergeneeskunde biedt daarom extra diensten en faciliteiten voor een prettig verblijf op de afdeling voor uw kind én u.

Kindergeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis

Samenwerking

Wij werken met een groot en ervaren team van kinderartsen, kinderverpleegkundigen, kinderfysiotherapeuten, kinderdiëtisten, kinderlogopedisten en maatschappelijk kinderpsychologen.

Pedagogische ondersteuning

Een opname in het ziekenhuis is voor een kind vaak een spannende gebeurtenis. Daarom is er zes dagen per week  een pedagogisch medewerker aanwezig om u en uw kind hierbij te begeleiden. Daarnaast beschikken we over een afdeling Kinder- en Jeugdpsychologie; zo kunnen we ook kinderen die extra hulp en begeleiding nodig hebben goed helpen.

Ouderparticipatie

We betrekken ouders tijdens een ziekenhuisopname zoveel mogelijk bij de zorg van het kind. Een van de ouders mag 24 uur per dag bij het kind aanwezig zijn. Blijft u tijdens de opname bij uw kind? Dan krijgt u een ontbijt van de afdeling. Daarnaast is er op de afdeling een koffiekamer waar u zich even terug kunt trekken en waar een koelkast en magnetron aanwezig zijn.

Antoniuskids.nl

Brengt u binnenkort met uw kind een bezoek aan ons ziekenhuis? Ter voorbereiding op een polibezoek of opname kunt u samen met uw kind onze website antoniuskids.nl bezoeken. Hier vindt u een goede en duidelijke uitleg speciaal voor kinderen. Voor de kleintjes worden de teksten op deze site voorgelezen.

Hoe ervaren kinderen een ziekenhuisbezoek?

Afbeelding

Bent u benieuwd hoe kinderen hun bezoek aan of behandeling in het ziekenhuis ervaren? Bekijk dan de afleveringen van EO-programma 'Kids met camera's'. In een aantal afleveringen vertellen patiëntjes ook over hun belevenissen in ons ziekenhuis.

Meer weten?

Terug naar boven