Ziekenhuis Nieuwegein

Logeerkamers Nieuwegein

Informatie voor de gasten

Contact

Bezoekadres

Koekoekslaan 1
3435 CM Nieuwegein

Postadres

Postbus 2500
3430 EM Nieuwegein

Als een naast familielid van u is opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis, kunnen de verpleegkundigen u adviseren om dichtbij de patiënt te overnachten. Het St. Antonius heeft daarvoor een aantal logeerkamers beschikbaar. Om het verblijf in de logeerkamers zo prettig mogelijk te maken, hebben wij hier een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet.

Let op: er zijn alleen logeerkamers in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein. De logeerkamers bevinden zich op de 3e verdieping van de Zuidvleugel (zie deze plattegrond). 

Intensive en Medium Care

Als uw familielid is opgenomen op de Intensive of Medium Care (IC/MC), dan is de familiebegeleiding van de IC/MC uw contactpersoon. Bij hem/haar kunt u terecht met al uw vragen over het verblijf op de logeerafdeling. Als de familiebegeleiding niet aanwezig is, kunt u ook terecht bij de verpleegkundige op zaal.

Het is niet mogelijk om vooraf een logeerkamer te reserveren.

Bereikbaarheid familiebegeleiding

De familiebegeleiding is van maandag tot en met vrijdag van 09:30 uur tot 19:30 uur in het ziekenhuis aanwezig. Zijn of haar kantoor vindt u bij de wachtruimte van de IC/MC.

Toewijzing logeerkamer: Telefooncentrale

Op de dag van de operatie overlegt de verpleging van uw naaste met de medewerkers van de Telefooncentrale over de beschikbaarheid/toewijzing van een logeerkamer. 

Hotel

Als er geen logeerkamer in het ziekenhuis vrij is, kunnen de medewerkers van de Telefooncentrale met u bekijken of een hotel in de buurt een goede mogelijkheid is.

Overige verpleegafdelingen

Is uw familielid niet opgenomen op de Intensive Care, maar wilt u toch graag in aanmerking komen voor een logeerkamer? Dan overlegt de verpleegafdeling waar uw naaste ligt met de medewerkers van de Telefooncentrale. Zij kijken samen of er een logeerkamer voor u vrij is. Is dit het geval? Dan kunt u voor maximaal 3 dagen gebruik maken van een logeerkamer.

Als er geen kamer meer vrij is, dan kan de medewerker van de Telefooncentrale of Receptie voor u bellen met een hotel in de buurt.

Sleuteluitgifte en gastenpassen

De medewerker die bij de Telefooncentrale werkt, geeft u een gastenpas en de sleutels van de kamer. U vult ook een formulier in als bewijs dat u de sleutels heeft ontvangen. Als u weggaat uit het ziekenhuis, kunt u de sleutels en de gastenpas inleveren bij de Telefooncentrale. Deze is 24 uur per dag open. 

Belangrijk: draag de gastenpas altijd zichtbaar aan uw kleding. Dit is voor de veiligheid. Ook hebt u de pas nodig bij het ontbijt (zie verderop). 

De kamers

In het ziekenhuis zijn 6 logeerkamers beschikbaar. Elke 2-persoonskamer heeft een bed met een onderschuifbed. Op de kamers is een wastafel. Op de gang vindt u een douche, toilet en een koffie- en theeautomaat. 

Logeerkamer

De logeerkamers worden van maandag tot en met zaterdag na 09:00 uur schoongemaakt. Als u niet gestoord wil worden, kunt u gebruiken van de deurhanger.

Telefoon

In de kamer is geen telefoon aanwezig. Uiteraard mag u wel gebruikmaken van uw eigen mobiele telefoon. In geval van nood kunt u bellen met de Telefooncentrale: T 088 320 30 00.

Algemene voorzieningen

Hieronder vindt u meer informatie over de huiskamer, eten en roken.

De huiskamer

Op de logeerafdeling is een huiskamer. Deze huiskamer is bedoeld voor u en uw familieleden. In de huiskamer staan een koelkastje en een magnetron. De huiskamer wordt elke ochtend schoongemaakt.

Huiskamer

Belangrijk: Bekijk de ontruimingsplattegrond die in de kamer aan de muur hangt. Hierop vindt u veiligheidsinstructies en de vluchtroute, zodat u in geval van onverwachte problemen weet waar u heen moet. In noodsituaties kunt u ook altijd het noodnummer bellen: T 088 320 22 22.

Ontbijt

Tijdens uw verblijf kunt u, als u uw gastenpas laat zien, ontbijten in het personeelsrestaurant op de 1e verdieping. Het restaurant is ‘s ochtends open van 08:30 uur tot 09:30 uur. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen (tot een maximum van 3,50 euro).

In de weekenden is het restaurant niet open voor het ontbijt. Er zal dan in de (gezamenlijke) keuken van de logeerkamers brood en beleg voor het ontbijt voor u klaar staan.

Lunch en avondeten

Als u wilt, kunt u in het personeelsrestaurant lunchen (brood of warme maaltijd). U kunt in het personeelsrestaurant alleen afrekenen met uw pinpas. Voor de lunch is het restaurant van maandag tot en met vrijdag open van 11:30 tot 14:00 uur. De beste tijd om te gaan lunchen is van 13:00 tot 14:00 uur, want dan is het wat minder druk. Het personeelsrestaurant is ’s avonds niet open. Houdt u hier rekening mee.

U kunt ook lunchen of een warme maaltijd halen in het bezoekersrestaurant op de begane grond. Hier kunt u zowel contant betalen als pinnen.

Roken

Het St. Antonius Ziekenhuis is sinds april 2022 rookvrij. Dit betekent dat er op het hele ziekenhuisterrein niet gerookt mag worden.

Duur van uw verblijf

Overleg met de familiebegeleiding van de IC/MC of de verpleegkundige van de afdeling over de duur van uw verblijf. Hoe lang u op de logeerafdeling kunt blijven, hangt namelijk van meerdere factoren af. Wanneer u langer op de logeerafdeling wilt blijven dan mogelijk is, kunt u mogelijk gebruikmaken van de hotels in de omgeving.

Kosten

De kosten voor een overnachting op de logeerafdeling bedragen 25,00 euro per persoon per nacht. De rekening wordt gestuurd naar het adres dat u opgeeft op het registratieformulier. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Telefooncentrale via T 088 320 30 00.

Wij wensen u een prettig verblijf op de logeerafdeling.

Code FENV-02-AD

Terug naar boven