Locaties & routes

Ziekenhuis Nieuwegein

Contact

Bezoekadres

Koekoekslaan 1
3435 CM Nieuwegein

Postadres

Postbus 2500
3430 EM Nieuwegein

Ons ziekenhuis in Nieuwegein is een van de St. Antonius-locaties waar u terecht kunt voor medische zorg. Op deze pagina vindt u handige route-informatie en meer informatie over de faciliteiten op deze locatie.

Route & parkeren

Voorzieningen

Bent u slecht ter been of anderszins minder mobiel of valide, dan hebben we in ons ziekenhuis in Nieuwegein verschillende voorzieningen om uw bezoek aan ons ziekenhuis te vergemakkelijken.

Ruime entree voor brengen en halen

Het terrein bij de hoofdingang biedt voldoende ruimte om patiënten die slecht ter been zijn voor de hoofdingang af te zetten en op te halen. Ook de taxistandplaats is vlak bij de hoofdingang. Via de grote draaideur kunt u met een rolstoel of scootmobiel gemakkelijk naar binnen.

Met de tram per rolstoel of scootmobiel

Ook per tram reist u met rolstoel of scootmobiel gemakkelijk naar ons ziekenhuis in Nieuwegein. De trams hebben een lage instap wat in en uitrijden vergemakkelijkt. De tram stopt bovendien precies voor het ziekenhuis (halte St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein). U komt dan binnen via de ingang aan de tramzijde waar u zich meteen in de centrale hal bevindt met de centrale receptie.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Komt u zelf met de auto en heeft u een gehandicaptenkaart? Dan kunt u parkeren in de parkeergarage. Meteen links op de begane grond zijn de speciale invalidenparkeervakken te vinden, vlakbij de ingang naar het ziekenhuis. Let er wel op dat uw kaart duidelijk zichtbaar voor het raam ligt. Voor de gehandicaptenparkeerplaatsen geldt het normale parkeertarief.

Indeling ziekenhuis

De centrale receptie en de meeste poli’s bevinden zich op de begane grond van het ziekenhuis in Nieuwegein. De verpleegafdelingen bevinden zich op de 2e en 3e verdieping en zijn via liften bereikbaar. Houdt u er rekening mee dat de afstand vanaf de ingang tot sommige poliklinieken best ver kan zijn. Op de looproute door het ziekenhuis vind u op diverse plekken zitjes om even uit te rusten. Ook kunt u gebruik maken van rolstoelen of de golfkar. Bekijk de plattegrond van locatie Nieuwegein(externe link) voor meer informatie over de indeling van het ziekenhuis.

Rolstoelen en golfkar

Meteen bij binnenkomst in het ziekenhuis én op alle lagen van de parkeergarage vindt u rolstoelen die u via een munt van 50 cent of 1 euro kunt lenen. Bij het terugplaatsen van de rolstoel krijgt u het muntje weer terug (zoals bij een winkelwagentje).

U kunt bovendien gratis gebruikmaken van de caddy (golfkarretje) om u naar de poliklinieken te brengen op de begane grond. Onze gastvrouwen en -heren bij het Servicepunt brengen u graag naar uw plek van bestemming in het ziekenhuis.

Taxi bestellen

Onze gastvrouwen en –heren staan uiteraard ook voor u klaar als u andere vragen heeft of als u een taxi wilt bestellen.

Invalidentoiletten

Invalidentoiletten vindt u in ons ziekenhuis in Nieuwegein op de begane grond meteen bij de hoofdingang, naast het Servicepunt én er zijn er nog twee in de poligang zowel linksaf als rechtsaf vanaf de centrale receptie.

Liften

Er zijn 4 liftenblokken in ons ziekenhuis in Nieuwegein met allemaal een eigen herkenbare kleur: rood, geel, blauw en groen. U vindt de liften vanaf de centrale receptie linksaf en /of rechtsaf de grote gang in.

Hulphond

Heeft u een hulphond en bezoekt u als patiënt ons ziekenhuis? Dan is uw hond ook van harte welkom in ons ziekenhuis. Andere (huis)dieren zijn helaas niet toegestaan. Wij vragen u wel om uw hulphond aan te lijnen zodra u het ziekenhuis binnenkomt. Om te voorkomen dat u onnodig wordt aangesproken, vragen wij u zich te melden bij de centrale receptie en uw hond een dekje/tuigje aan te trekken met het logo van uw hulphondorganisatie; zo kan iedereen zien dat uw hond een hulphond is. Meer over bezoek aan ons ziekenhuis met hulphond.

In het bezoekersrestaurant van Vermaat bent u van harte welkom voor een kopje koffie, lunch, warme maaltijd of andere versnapering.  

 • Openingstijden bezoekersrestaurant: 
  • Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 19.00 uur (zaterdag, zondag en op feestdagen gesloten).
 • Openingstijden Day: 
  • Maandag t/m vrijdag 07.30 - 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag 10.00 - 20.00 uur
  • Feestdagen 10.00 - 18.00 uur  
Restaurant op de locatie Nieuwegein

Het bezoekersrestaurant vindt u hier:

 • Komt u binnen via de hoofdingang aan de tramzijde? Als u voorbij de receptie loopt (aan uw linkerhand) vindt u het restaurant na een aantal meters aan uw linkerhand.
 • Komt vanuit de parkeergarage? Dan loopt u de gang door langs de winkels. U komt het restaurant tegen aan uw rechterhand.

Bij Day, de winkel van Vermaat, kunt u terecht voor onder andere cadeau-artikelen, boeken en tijdschriften, tassen, spelletjes, boeketten, verse broodjes en snacks. U vindt Day hier:

 • Komt u binnen via de hoofdingang aan de tramzijde? Als u voorbij de receptie loopt (aan uw linkerhand) en de gang doorloopt langs de andere winkeltjes, vindt u Day aan het einde van de gang aan uw rechterhand (schuin tegenover de ingang van de parkeergarage).
 • Komt u vanuit de parkeergarage? Dan vindt u Day direct na binnenkomst aan het begin van de gang aan uw linkerhand.

Komt u op bezoek bij familie of een vriend op de verpleegafdeling of dagbehandeling? Dan vragen we u ook uw eigen beker mee te nemen. Zo helpt u ons minder wegwerpbekers te gebruiken. Het St. Antonius is vanaf 4 maart 2024 gestopt met het standaard aanbieden van wegwerpbekertjes. We blijven altijd de menselijke maat handhaven. Lees meer.

Livera

Livera heeft een heeft een modern, actueel en breed assortiment nachtkleding, van romantisch tot comfortabel zittend. Handig voor als u zelf of uw familielid onverwacht moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Maar u bent er natuurlijk ook welkom om uzelf gewoon eens te verwennen met een mooie lingerieset of lekkere pyama.

 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:00 uur en op zaterdagen van 10:30 tot 13:00 uur.
 • Contact: de winkel is bereikbaar via T 030 - 737 08 82.
   

LM Orthopedie

Met de winkel in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein komt LM Orthopedie tegemoet aan de wens van de klant om dicht bij de artsen en het ziekenhuis haar producten en diensten aan te bieden. Het is daarom mogelijk om op afspraak met de verwijzing van de arts door te lopen naar de winkel. U vindt de winkel op de begane grond van het ziekenhuis.
Naast het assortiment op het gebied van orthopedische hulpmiddelen, is LM Orthopedie ook het adres voor thuiszorgartikelen. Diverse mobiliteitsoplossingen zijn in de winkel te bezichtigen, zoals rollators, rolstoelen, elleboogkrukken en wandelstokken.

Day (Vermaat)

Bij Day, de winkel van Vermaat, kunt u terecht voor cadeau-artikelen, boeken en tijdschriften, tassen, sjaals, spelletjes, boeketten, verse broodjes en snacks. U vindt Day op de begane grond bij de ingang van de parkeergarage.

 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 07.30 - 20.00 uur, zaterdag & zondag van 10.00 - 20.00 uur, op feestdagen van 10.00 - 18.00 uur.
 • Contact: T 030 603 16 69

U vindt Day hier:

 • Komt u binnen via de hoofdingang aan de tramzijde? Als u voorbij de receptie loopt (aan uw linkerhand) en de gang doorloopt langs de andere winkeltjes, vindt u Day aan het einde van de gang aan uw rechterhand (schuin tegenover de ingang van de parkeergarage).
 • Komt u vanuit de parkeergarage? Dan vindt u Day direct na binnenkomst aan het begin van de gang aan uw linkerhand.

Voor zorghulpmiddelen, zoals krukken, rolstoelen, rollators, looprekken en badkamerartikelen, kunt u terecht bij de Medicura Zorgwinkel Nieuwegein. De meeste medische hulpmiddelen kunt u gratis lenen via uw zorgverzekeraar. Deze en andere producten kunt u in deze winkel ook kopen of huren. Het aanvragen van hulpmiddelen is ook mogelijk via de website van Medicura. Zij bezorgen hulpmiddelen die worden vergoed gratis bij u thuis.

In de thuiszorgwinkel staan de gespecialiseerde medewerkers altijd voor u klaar om u te voorzien van advies over de mogelijkheden. U kunt zonder afspraak terecht in de zorgwinkel tijdens de openingstijden. U vindt de thuiszorgwinkel als u op locatie Nieuwegein vanuit de parkeergarage richting de receptie van het ziekenhuis loopt.  

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. 

www.medicura.nl / T 088 007 11 00

Steunkousen en orthopedische hulpmiddelen

LM Ortopedie houdt spreekuur in de thuiszorgwinkel van Medicura. U kunt op locatie Nieuwegein bij LM Orthopedie terecht voor:

 • orthesen (maatwerk en confectie)
 • prothesen
 • silversplints
 • steunzolen
 • therapeutische elastische kousen (TEK) en het aanmeten van steunkousen

Om een afspraak te maken belt u T 030 670 66 90.

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. 

Andere leveranciers buiten het ziekenhuis

Voor zorghulpmiddelen kunt u terecht bij diverse andere leveranciers en thuiszorgorganisaties. Hulpmiddelenleveranciers waar wij als ziekenhuis goede ervaringen mee hebben zijn:

Bellen

U mag in ons ziekenhuis gebruikmaken van uw mobiele telefoon. We vragen u wel rekening te houden met andere patiënten en bezoekers en verzoeken u daarom uw ringtone uit te zetten en ervoor te zorgen dat uw telefoongesprek niet storend is voor anderen.

Wifi

Op de ziekenhuislocaties van het St. Antonius Ziekenhuis kunt u gebruikmaken van gratis wifi.

Buiten

Op het terrein voor de hoofdingang (aan de zijde van parkeergarage) staan diverse vaste bankjes. In het voorjaar en de zomer is ter hoogte van het winkeltje van Vermaat ook een terras met tafeltjes en stoeltjes om bijvoorbeeld onder genot van een ijsje even lekker van het mooie weer te genieten. Ook bij de ingang aan de tramzijde zijn vaste bankjes. Wij verzoeken u vriendelijk om op deze plaatsen niet te roken. Door te roken in de daarvoor bestemde rookruimte op het voor- en achterterrein van het ziekenhuis, geeft u andere patiënten en bezoekers geen rookoverlast.

Binnen

In het ziekenhuis vindt u in de entreegang en de centrale hal diverse plekken waar u even kunt zitten.

Elke zondag om 10 uur is er een kerkdienst in het Auditorium, waarbij iedereen welkom is. Patiënten worden door een vrijwilliger of verpleegkundige uitgenodigd om bij de kerkdienst aanwezig te zijn. Er zijn vrijwilligers die de patiënten ophalen en terug brengen.

In het Stiltecentrum kunt u terecht voor rust, bezinning en gebed. Er is een hoek waar u kaarsjes kunt branden, er is een leeshoekje en er ligt een schrift waarin u uw gevoelens, gedachten en gebeden kunt opschrijven.

In Nieuwegein vindt u het Stiltecentrum op de derde verdieping. U neemt de gele liften naar de derde verdieping en loopt rechtsaf de gang in. U vindt de stilteruimte vervolgens aan uw rechterhand.

Wilt u uw ov-chipkaart opladen? Dit kan bij het oplaadpunt vlakbij de in-/uitgang aan de tramzijde.

Als u met de taxi naar het ziekenhuis komt, dan stopt de taxi bij de hoofdingang van het ziekenhuis (aan de zijde van de parkeergarage). Via de draaideur komt u het ziekenhuis binnen. Als u deze gang uitloopt komt u bij de receptie en de gang waar de poliklinieken zich bevinden.

Heeft u een taxi nodig?

Onze gastvrouwen en medewerkers aan de informatiebalie helpen u graag bij het bestellen van een taxi. U vindt de taxistandplaats bij de hoofdingang van onze ziekenhuislocaties.

Als een naast familielid op onze Intensive Care verblijft, kan het voorkomen dat u ook 's nachts in de nabijheid wilt blijven. In overleg met de verpleging en de gastvrouw van de IC bieden wij u dan de mogelijkheid om te overnachten in 1 van de 6 logeerkamers in het ziekenhuis.

> Lees hier meer informatie over de logeerkamers.

Op diverse plaatsen op locatie Nieuwegein zijn zogenaamde U-wrap dispensers geplaatst. U-wrap steekt iedere natte paraplu in een handomdraai in een plastic (biologisch afbreekbare) hoes.

Wilt u uw telefoon of tablet opladen? Op de begane grond, naast het restaurant , bij het koffiepunt, bevinden zich  oplaadpunten.

GO Nieuwegein is een samenwerkingsverband tussen een aantal vrijwillige vervoersdiensten in Nieuwegein. Het doel van deze samenwerking is om inwoners van Nieuwegein te ondersteunen in het gemakkelijk vinden van het juiste vrijwillige vervoer dat gewenst is. Of u nu minder mobiel bent, geen toegang tot OV of een kleine beurs hebt, met behulp van deze website kunt u precies terugvinden welke organisatie u kunt benaderen voor vrijwillig vervoer. Lees er meer over op de website van GO Nieuwegein

Terug naar boven