St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

Ziekenhuis Nieuwegein

Contact

Bezoekadres

Koekoekslaan 1
3435 CM Nieuwegein

Postadres

Postbus 2500
3430 EM Nieuwegein
Ons ziekenhuis in Nieuwegein is een van de St. Antonius-locaties waar u terecht kunt voor medische zorg. Op deze pagina vindt u handige route-informatie en meer informatie over de faciliteiten op deze locatie.

Let op: Draag op de aangegeven plekken in het ziekenhuis een mond-neusmasker. Dat geldt ook als u geen klachten heeft.

Route en parkeren

Voorzieningen

 • Voorzieningen voor mindervaliden

  Bent u slecht ter been of anderszins minder mobiel of valide, dan hebben we in ons ziekenhuis in Nieuwegein verschillende voorzieningen om uw bezoek aan ons ziekenhuis te vergemakkelijken.

  Ruime entree voor brengen en halen

  Het terrein bij de hoofdingang biedt voldoende ruimte om patiënten die slecht ter been zijn voor de hoofdingang af te zetten en op te halen. Ook de taxistandplaats is vlak bij de hoofdingang. Via de grote draaideur kunt u met een rolstoel of scootmobiel gemakkelijk naar binnen.

  Met de tram per rolstoel of scootmobiel

  Ook per tram reist u met rolstoel of scootmobiel gemakkelijk naar ons ziekenhuis in Nieuwegein. De trams hebben een lage instap wat in en uitrijden vergemakkelijkt. De tram stopt bovendien precies voor het ziekenhuis (halte St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein). U komt dan binnen via de ingang aan de tramzijde waar u zich meteen in de centrale hal bevindt met de centrale receptie.

  Gehandicaptenparkeerplaatsen

  Komt u zelf met de auto en heeft u een gehandicaptenkaart? Dan kunt u parkeren in de parkeergarage. Meteen links op de begane grond zijn de speciale invalidenparkeervakken te vinden, vlakbij de ingang naar het ziekenhuis. Let er wel op dat uw kaart duidelijk zichtbaar voor het raam ligt. Voor de gehandicaptenparkeerplaatsen geldt het normale parkeertarief.

  Indeling ziekenhuis

  De centrale receptie en de meeste poli’s bevinden zich op de begane grond van het ziekenhuis in Nieuwegein. De verpleegafdelingen bevinden zich op de 2e en 3e verdieping en zijn via liften bereikbaar. Houdt u er rekening mee dat de afstand vanaf de ingang tot sommige poliklinieken best ver kan zijn. Op de looproute door het ziekenhuis vind u op diverse plekken zitjes om even uit te rusten. Ook kunt u gebruik maken van rolstoelen of de golfkar. Bekijk de plattegrond van locatie Nieuwegein voor meer informatie over de indeling van het ziekenhuis.

  Rolstoelen en golfkar

  Meteen bij binnenkomst in het ziekenhuis én op alle lagen van de parkeergarage vindt u rolstoelen die u via een munt van 50 cent of 1 euro kunt lenen. Bij het terugplaatsen van de rolstoel krijgt u het muntje weer terug (zoals bij een winkelwagentje).

  U kunt bovendien gratis gebruikmaken van de caddy (golfkarretje) om u naar de poliklinieken te brengen op de begane grond. Onze gastvrouwen en -heren bij het Servicepunt brengen u graag naar uw plek van bestemming in het ziekenhuis.

  Taxi bestellen

  Onze gastvrouwen en –heren staan uiteraard ook voor u klaar als u andere vragen heeft of als u een taxi wilt bestellen.

  Invalidentoiletten

  Invalidentoiletten vindt u in ons ziekenhuis in Nieuwegein op de begane grond meteen bij de hoofdingang, naast het Servicepunt én er zijn er nog twee in de poligang zowel linksaf als rechtsaf vanaf de centrale receptie.

  Liften

  Er zijn 4 liftenblokken in ons ziekenhuis in Nieuwegein met allemaal een eigen herkenbare kleur: rood, geel, blauw en groen. U vindt de liften vanaf de centrale receptie linksaf en /of rechtsaf de grote gang in.

  Hulphond

  Heeft u een hulphond en bezoekt u als patiënt ons ziekenhuis? Dan is uw hond ook van harte welkom in ons ziekenhuis. Andere (huis)dieren zijn helaas niet toegestaan. Wij vragen u wel om uw hulphond aan te lijnen zodra u het ziekenhuis binnenkomt. Om te voorkomen dat u onnodig wordt aangesproken, vragen wij u zich te melden bij de centrale receptie en uw hond een dekje/tuigje aan te trekken met het logo van uw hulphondorganisatie; zo kan iedereen zien dat uw hond een hulphond is. Meer over bezoek aan ons ziekenhuis met hulphond.

 • Restaurant / eten en drinken

  In het bezoekersrestaurant bent u van harte welkom voor een kopje koffie, lunch of andere versnapering.  

  • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur
  Een kok maakt iets lekkers klaar in het bezoekersrestaurant van het St. Antonius Nieuwegein

  Het bezoekersrestaurant vindt u hier:

  • Komt u binnen via de hoofdingang aan de tramzijde? Als u voorbij de receptie loopt (aan uw linkerhand) vindt u het restaurant na een aantal meter aan uw linkerhand.
  • Komt vanuit de parkeergarage? Dan loopt u de gang door langs de winkeltjes; u komt het restaurant tegen aan uw rechterhand.

  In de winkel van Vermaat kunt u terecht voor kleine snacks of een ijsje. Het winkeltje van Vermaat vindt u hier:

  • Komt u binnen via de hoofdingang aan de tramzijde? Als u voorbij de receptie loopt (aan uw linkerhand) en de gang doorloopt langs de andere winkeltjes, vindt u Vermaat aan het einde van de gang aan uw rechterhand (vlakbij de ingang van de parkeergarage).
  • Komt u vanuit de parkeergarage? Dan vindt u de winkel van Vermaat direct na binnenkomst aan het begin van de gang aan uw linkerhand.
 • Winkels

  Livera

  Livera heeft een heeft een modern, actueel en breed assortiment nachtkleding, van romantisch tot comfortabel zittend. Handig voor als u zelf of uw familielid onverwacht moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Maar u bent er natuurlijk ook welkom om uzelf gewoon eens te verwennen met een mooie lingerieset of lekkere pyama.

  • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:00 uur en op zaterdagen van 10:30 tot 13:00 uur.
  • Contact: de winkel is bereikbaar via T 030 - 737 08 82.
    

  LM Orthopedie

  Met de winkel in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein komt LM Orthopedie tegemoet aan de wens van de klant om dicht bij de artsen en het ziekenhuis haar producten en diensten aan te bieden. Het is daarom mogelijk om op afspraak met de verwijzing van de arts door te lopen naar de winkel. U vindt de winkel op de begane grond van het ziekenhuis.
  Naast het assortiment op het gebied van orthopedische hulpmiddelen, is LM Orthopedie ook het adres voor thuiszorgartikelen. Diverse mobiliteitsoplossingen zijn in de winkel te bezichtigen, zoals rollators, rolstoelen, elleboogkrukken en wandelstokken.

  Vermaat

  In de winkel van Vermaat kunt u terecht voor bloemen, kaarten, boeken en geschenken, maar ook voor een kleine snack of een ijsje. U vindt de winkel op de begane grond bij de ingang van de parkeergarage.

  Het restaurant van Vermaat vindt u op de begane grond nabij de centrale hal. Meer informatie vindt u onder 'Restaurant / eten en drinken'.

  • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.
  • Contact: Vermaat is bereikbaar via T 030 - 603 16 69. 
 • Zorghulpmiddelen

  Heeft u zorghulpmiddelen nodig? Hiervoor kunt u terecht bij diverse leveranciers en thuiszorgorganisaties. Hulpmiddelenleveranciers waar wij als ziekenhuis goede ervaringen mee hebben zijn:

 • Bellen & wifi

  Bellen

  U mag in ons ziekenhuis gebruikmaken van uw mobiele telefoon. We vragen u wel rekening te houden met andere patiënten en bezoekers en verzoeken u daarom uw ringtone uit te zetten en ervoor te zorgen dat uw telefoongesprek niet storend is voor anderen.

  Wifi

  Op de ziekenhuislocaties van het St. Antonius Ziekenhuis kunt u gebruikmaken van gratis wifi. 

 • Kinderopvang

  Vanaf maandag 16 maart 2020 is er tijdelijk geen kinderopvang op onze locaties. Dit heeft te maken met de maatregelen en ontwikkelingen rondom het coronavirus. Kijk voor meer informatie op onze speciale pagina over het coronavirus.

  • Zitjes binnen en buiten

   Buiten

   Op het terrein voor de hoofdingang (aan de zijde van parkeergarage) staan diverse vaste bankjes. In het voorjaar en de zomer is ter hoogte van het winkeltje van Vermaat ook een terras met tafeltjes en stoeltjes om bijvoorbeeld onder genot van een ijsje even lekker van het mooie weer te genieten. Ook bij de ingang aan de tramzijde zijn vaste bankjes. Wij verzoeken u vriendelijk om op deze plaatsen niet te roken. Door te roken in de daarvoor bestemde rookruimte op het voor- en achterterrein van het ziekenhuis, geeft u andere patiënten en bezoekers geen rookoverlast.

   Binnen

   In het ziekenhuis vindt u in de entreegang en de centrale hal diverse plekken waar u even kunt zitten.

  • Kerkdiensten

   Momenteel is zijn er geen kerkdiensten mogelijk. Dit heeft te maken met de maatregelen en ontwikkelingen rondom het coronavirus. Kijk voor meer informatie op onze speciale pagina over het coronavirus.

  • Stilte- en gebedsruimte

   In het Stiltecentrum kunt u terecht voor rust, bezinning en gebed. Er is een hoek waar u kaarsjes kunt branden, er is een leeshoekje en er ligt een schrift waarin u uw gevoelens, gedachten en gebeden kunt opschrijven.

   In Nieuwegein vindt u het Stiltecentrum op de derde verdieping. U neemt de gele liften naar de derde verdieping en loopt rechtsaf de gang in. U vindt de stilteruimte vervolgens aan uw rechterhand.

  • Geldautomaat

   Wilt u geld opnemen? In Nieuwegein vindt u een geldautomaat van de Rabobank direct bij binnenkomst vanuit de parkeergarage op de begane grond bij het Servicepunt.

  • Oplaadpunt ov-chipkaart

   Wilt u uw ov-chipkaart opladen? Dit kan bij het oplaadpunt vlakbij de in-/uitgang aan de tramzijde.

  • Taxi

   Als u met de taxi naar het ziekenhuis komt, dan stopt de taxi bij de hoofdingang van het ziekenhuis (aan de zijde van de parkeergarage). Via de draaideur komt u het ziekenhuis binnen. Als u deze gang uitloopt komt u bij de receptie en de gang waar de poliklinieken zich bevinden.

   Heeft u een taxi nodig?

   Onze gastvrouwen en medewerkers aan de informatiebalie helpen u graag bij het bestellen van een taxi. U vindt de taxistandplaats bij de hoofdingang van onze ziekenhuislocaties. 

  • Logeerkamers

   Als een naast familielid op onze Intensive Care verblijft, kan het voorkomen dat u ook 's nachts in de nabijheid wilt blijven. In overleg met de verpleging en de gastvrouw van de IC bieden wij u dan de mogelijheid om te overnachten in één van de zes logeerkamers in het ziekenhuis. Voor meer informatie over de logeerkamers.

  • Paraplu inpakhoes

   Op diverse plaatsen op locatie Nieuwegein zijn zogenaamde U-wrap dispensers geplaatst. U-wrap steekt iedere natte paraplu in een handomdraai in een plastic (biologisch afbreekbare) hoes.