Specialismen & behandelcentra

Apotheek (farmacie)

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft twee soorten apotheken: de apotheek en de ziekenhuisapotheek. 

De apotheek

Bij de apotheek van het St. Antonius Ziekenhuis kunt u terecht voor al uw medicijnen op recept, bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis of na een bezoek aan de specialist. De apotheek zorgt ook voor de meer complexe thuisbehandelingen met medicijnen, zoals behandelingen met orale chemotherapie of intraveneuze antibiotica.

Ons team is op deze manier nauw betrokken bij elke stap die u als patiënt in het ziekenhuis doorloopt, van opname tot ontslag en bezoek aan de polikliniek. Onze zorg houdt niet op bij de drempel van het ziekenhuis! Op onze webpagina Apotheek leest u alles over de apotheek van het St. Antonius Ziekenhuis.

De ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek (ook wel: klinische farmacie) ontfermt zich over patiënten die medicijnen krijgen tijdens een ziekenhuisopname, tijdens een operatie of een behandeling op de dagbehandeling. 

Vragen over uw medicijnen?

Heeft u vragen over uw medicijnen? Wij zijn voor al uw vragen bereikbaar via Mijn Antonius. Ga in uw Mijn Antonius account naar: Vraag stellen aan uw zorgverlener > Medische vraag stellen > Medicatie > Apotheek van het St. Antonius Ziekenhuis.

Hoe werkt een apotheek?

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) heeft een video gemaakt, deels opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis, over het werk van de apothekers in het ziekenhuis.

Meer weten over de rol van een apotheek in het ziekenhuis, zoals wat doet de ziekenhuisapotheker voor mij als patiënt, wie bewaakt mijn medicijngebruik tijdens mijn opname of hoe houd ik overzicht op mijn medicijngebruik na ontslag uit het ziekenhuis, bekijk dan hier de verschillende voorlichtingsfilmpjes.

 • 29.000

  chemokuren per jaar

 • 5 miljoen

  (poli)klinische medicijnverstrekkingen per jaar

 • 15.000

  geneesmiddelspiegels en farmacogeneticatests per jaar

 • 57.000

  medicatiegesprekken bij opname en ontslag per jaar

Terug naar boven