Nieuwsoverzicht

20 juni start bouwwerkzaamheden St. Antonius moeder- en kindzorg Utrecht

Gewijzigde parkeersituatie bij bevalling en spoed

Werkzaamheden

Op maandag 20 juni a.s. start de aannemer met de uitbreiding van onze moeder- en kindzorg in Utrecht. Vanaf die datum starten werkzaamheden op het achterterrein van het ziekenhuis ter voorbereiding op het bouwproces. De werkzaamheden brengen mogelijk enig ongemak met zich mee. We proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen én je zo goed mogelijk te informeren. In dit bericht lees je meer over de gewijzigde toegang tot ons geboortecentrum vanaf 20 juni a.s.

Een andere toegang en parkeerplaats

Tijdens de bouwperiode kan geen gebruik gemaakt worden van het huidige parkeerterrein bij Geboortezorg. Gedurende de hele bouwperiode kunnen verloskundigen en patiënten parkeren in de centrale parkeergarage van het ziekenhuis (volg vanaf de Soestwetering Hoofdingang P).

De gewijzigde toegang geldt tijdens de hele bouwperiode (ca. 2 jaar) voor zowel verloskundigen als patiënten. We informeren alle betrokkenen hierover, onder andere via nieuwsbrieven, onze website en via sociale media.  

Spoed

Verloskundigen die met een barende komen mogen parkeren op de spoedplekken bij de expeditie. Je neemt hiervoor de ingang met de slagboom bij het bord Parkeren personeel/Geboortezorg spoed. Daar volg je de borden 'Geboortezorg spoed' naar de gereserveerde spoedplekken. De auto van de barende zelf mag hier in eerste instantie ook staan voor max 2 uur. Daarna moet de auto verplaatst worden naar de parkeergarage.
 

Spoedborden


Er zijn gereserveerde parkeerplekken op de 1e etage. Bij het inrijden moet een parkeerkaart getrokken worden. De parkeervergunning die je van de afdeling ontvangt graag zichtbaar in de auto leggen. Vanuit de parkeergarage kom je op de 1ste verdieping het ziekenhuis binnen en volg je route 94 naar Geboortezorg. 

Bij het verlaten van het ziekenhuis ontvang je een uitrijkaart van de afdeling Geboortezorg. Ter hoogte van de eerste (vanaf ziekenhuis gezien) parkeerplaats hangt een brievenbus met een sticker van Geboortezorg. Graag daar de gebruikte parkeervergunning in doen.

Plattegrond verbouwing

Dus kom je voor de bevalling dan mag je parkeren op de parkeerplekken bij de expeditie (vlakbij Geboortezorg). Daar neem je ook de tijdelijke ingang richting Geboortezorg. Volg alle bewegwijzering 'Geboortezorg spoed'.
Heb je een afspraak op de polikliniek dan parkeer je, net als nu, in de parkeergarage van het ziekenhuis. Dit geldt ook voor bezoek van de afdeling Geboortezorg.

Afronding

Het streven is om begin 2024 de aanbouw bij locatie Utrecht in gebruik te nemen, waarin zowel Geboortezorg, inclusief de neonatale post intensive care/high care, als de (klinische) Kindergeneeskunde zijn geconcentreerd. Daarmee ontstaat één groot zorgcentrum, dat is gespecialiseerd in moeder- en kindzorg en waarin het gezin centraal staat.

Tot die tijd blijft al onze zorg zoals gebruikelijk beschikbaar en doen we er alles aan om ook tijdens het bouwproces voor iedereen goed toegankelijk te blijven. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Terug naar boven