Nieuwsoverzicht

Borstkankermaand 2023

Extra aandacht voor de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen

Know Your Lemons Symptomen borstkanker Know Your Lemons
Zo kan borstkanker eruitzien en aanvoelen. Beeld: Know Your Lemons

Tijdens de borstkankermaand in oktober vragen we extra aandacht voor de signalen van borstkanker. Want hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Daarnaast organiseren we deze maand extra activiteiten voor patiënten. 

Eén op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Borstkanker komt het meest voor bij vrouwen boven de 50 jaar. Daarom krijgen vrouwen vanaf die leeftijd elke 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. De kans op een succesvolle behandeling is dan groter. 

Ken je borsten, let op veranderingen 

Vroegtijdige ontdekking begint bij jezelf. Het is belangrijk om zelf je borsten te (blijven) onderzoeken. Want borsten blijven zich ontwikkelen. Als je je borsten kent, vallen veranderingen sneller op. Je bent nooit te oud om je borsten te leren kennen! Wil je meer weten over de signalen van borstkanker? Kijk op:

Kom langs bij het Buddyhuis

Het Buddyhuis brengt (ex-)patiënten met borstkanker en hun naasten samen. Want laagdrempelig lotgenotencontact kan veel steun bieden. Zoek je een buddy? Wil je eens kennismaken of meedoen aan een van de activiteiten? Kom eens langs in de Antonius Lounge!

Activiteiten voor patiënten tijdens de borstkankermaand

Borstkanker heeft een grote impact op je leven. Het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen tijdens en na de behandelingen. Daarom nodigen we je tijdens de Borstkankermaand van harte uit voor deze speciale activiteiten: 

Meer weten

Lees meer over onze borstkankerzorg op de pagina van het Borstcentrum.

 

Terug naar boven