Nieuwsoverzicht

Formulier voor bloed- en urineonderzoek vanaf 11 april in Mijn Antonius

Illustratie van patiënt waarbij bloed wordt afgenomen.

Als u in ons ziekenhuis behandeld wordt, heeft u soms laboratoriumonderzoek nodig. Uw arts vraagt u dan om bloed te laten prikken of urine of ander materiaal in te leveren. Tot nu toe kreeg u hiervoor hiervoor een papieren laboratoriumformulier. Gebruikt u Mijn Antonius? Dan ontvangt u dit vanaf 11 april digitaal in Mijn Antonius. 

Zo heeft u uw laboratoriumformulier altijd bij de hand en hoeft u niet meer te zoeken. Ook leveren we hiermee een bijdrage aan een duurzame samenleving. Met het digitaliseren van het labformulier worden jaarlijks ca. 100.000 prints bespaard.

Zo werkt het

Heeft u laboratoriumonderzoek nodig? Dan doorloopt u de volgende stappen:

 • U vindt uw laboratoriumformulier in Mijn Antonius, zodra uw arts dit voor u heeft aangevraagd. 
 • Afspraak plannen: u plant een afspraak op een van onze locaties om bloed te prikken of urine of ander materiaal in te leveren. Vraagt uw arts u om direct na een afspraak in het ziekenhuis bloed te laten prikken? Dan kunt u zonder afspraak direct terecht bij de poli Bloedafname. 
 • Inloggen: log via uw mobiele telefoon in op Mijn Antonius. Dit gaat het makkelijkst via de Mijn Antonius-app. Heeft u de app nog niet? Download deze dan uit de appstore (iOS) of playstore (android). Inloggen kan ook via uw computer of laptop via de Mijn Antonius website
 • Naar uw laboratoriumonderzoeken: via een melding in uw tijdlijn of via Menu > Komende laboratoriumonderzoeken gaat u naar uw laboratoriumonderzoeken. U herkent de melding aan het woord ‘laboratorium’. 
 • Laboratoriumformulier downloaden: klik bij uw onderzoek op de oranje knop Formulier downloaden en downloadt het laboratoriumformulier op uw mobiel (als u via uw telefoon bent ingelogd) of op uw computer. U vindt het formulier bij de ‘downloads’ op uw telefoon of computer. 
  • Let op: op dit moment kan het zijn dat u in Mijn Antonius nog oude laboratoriumformulieren ziet voor onderzoek dat al heeft plaatsgevonden. Kijk daarom goed naar de datum die in uw laboratoriumformulier staat onder het kopje 'Informatie voor patiënten'. Zo weet u zeker dat u het juiste formulier heeft gedownload. Is de datum op het formulier al van langer geleden? Dan is dit heel waarschijnlijk een oud formulier. We werken aan een oplossing om ervoor te zorgen dat deze oude formulieren straks niet meer zichtbaar zijn.
  • Heeft u nog een papieren laboratoriumformulier ontvangen? Neem deze dan mee naar de poli Bloedafname.
 • Naar de poli: op de dag van uw afspraak gaat u naar de poli Bloedafname. Bezoekt u:
  • een van de St. Antonius-locaties? Download het formulier dan op uw mobiel en toon het bij de poli. U kunt het formulier ook printen en meenemen, als u dat handiger vindt. 
  • een van de onze externe locaties in de regio Woerden en Utrecht? Print het laboratoriumformulier dan altijd uit en neem het mee. 
  • de poli Houten? Maak dan een afspraak bij Saltro.  

Meer informatie of vragen?

Terug naar boven