Nieuwsoverzicht

St. Antonius zet volgende stap in ontwikkeling moeder- en kindzorg in Utrecht

Impressie van de aanbouw moeder- en kindzorg op de locatie Utrecht

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft in 2019 de geboortezorg geconcentreerd op locatie Utrecht. Om onze bijdrage aan de groeiende vraag naar klinische geboortezorg te leveren in de regio, is het St. Antonius sindsdien voornemens moeder- en kindzorg verder uit te breiden op locatie Utrecht. Om dat te realiseren is in de afgelopen twee jaar gewerkt aan de voorbereidingen hiervoor. Met enige vertraging als gevolg van corona, heeft het St. Antonius deze week aan een aannemer de opdracht verstrekt voor de uitbreiding.

Het streven is om begin 2024 een aanbouw bij locatie Utrecht in gebruik te nemen, waarin zowel Geboortezorg, inclusief de neonatale post intensive care/high care, als de (klinische) Kindergeneeskunde zijn geconcentreerd. Daarmee ontstaat één groot zorgcentrum, dat is  gespecialiseerd in moeder- en kindzorg en waarin het gezin centraal staat.

Naar verwachting starten de voorbereidende bouwwerkzaamheden later dit jaar op het achterterrein van locatie Utrecht. De bouwfase gebruikt het St. Antonius om samen met interne en externe betrokkenen de nieuwbouw en zorgprocessen toekomstbestendig en volgens het concept van gezinsgerichte zorg in te richten.

Terug naar boven