Home

Ontvangst opname zonder bed

Binnenkort heeft u een korte opname in onze ziekenhuis voor een operatieve ingreep, ook wel 'opname zonder bed' genoemd.

Hieronder beschrijven wij hoe dit proces zal verlopen en wat u kunt verwachten. 

Opnametijd en locatie

Twee werkdagen voor de afgesproken operatiedatum krijgt u telefonisch of per sms de informatie over de locatie, tijd en afdeling waar u zich moet melden.

Vrouw op bank
 

Aanmelding

Na aanmelding neemt u plaats in de aangewezen wachtruimte. Hier halen wij u op en wordt u naar de afdeling begeleid. Wij vragen u ruim voor de geplande operatietijd naar het ziekenhuis te komen. Het kan namelijk zijn dat vroeger geplande operaties uitvallen en wij u eerder kunnen opereren. Door ruim op tijd te komen kunnen we voorkomen dat het operatieprogramma onnodig vertraging oploopt.

Vrouw bij balie
 

Opnamegesprek

Met de verpleegkundige heeft u een controle opnamegesprek. Hij/zij zal u informeren over het verdere verloop van uw opname. Door uitloop in het operatieprogramma of een spoedoperatie kan het zijn dat u wat langer moet wachten. Mocht dit zo zijn, dan zullen wij u hier tijdig over informeren.

In een aparte ruimte geeft de verpleegkundige u instructies over het aan- en uitkleden en medicijninname voor de operatie. Dit gebeurt op een stoel.

Na het gesprek met de verpleegkundige wordt u naar een andere ruimte gebracht . Vanuit deze ruimte wordt u met een bed naar de OK gereden. Na de OK wordt u met dit bed teruggereden naar de afdeling.

Vrouw met verpleegkundige in gesprek
 

Omkleden

U kleedt zich om op de afgesproken tijd.

Verpleegkundige helpt bij omkleden
 

Naar de operatieafdeling

Twee vrijwilligers brengen u naar de operatieafdeling (Holding). Er kan een medische reden zijn dat er een verpleegkundige mee gaat.

Bed met persoon wordt naar de operatieafdeling gebracht
 

Na de operatie

Na de operatie wordt u door 2 verpleegkundigen (of een verpleegkundige en een vrijwilliger) van de uitslaapkamer (Recovery) opgehaald en naar de verpleegafdeling gebracht.

Bed word van de uitslaapkamer naar de verpleegafdeling gebracht
 

Bagage

Neem zo min mogelijk (waardevolle) bagage mee voor de operatie. Zorg voor 1 grote tas waar alles in past; ook de kleding (+ jas) die u draagt moet in deze tas passen.

Bagage dat in rek wordt gezet
 

Een logistiek medewerker brengt uw bagage naar een afgesloten ruimte op de afdeling waar u na de operatie verblijft.

Bagage wordt door man met karretje weggebracht
 

Verpleegafdeling

Als u na de operatie op de verpleegafdeling komt, haalt de verpleegkundige uw bagage op en brengt deze naar u toe.

Bagage wordt aan pati:ent in bed gegeven
 

Telefoontje naar familie

De verpleegkundige belt uw contactpersoon bij aankomst op de afdeling. Tussen het vertrek naar de OK en het arriveren op de afdeling kunnen enkele uren zitten. Het kan dus even duren voordat uw contactpersoon een telefoontje van ons krijgt.

Verpleegkundige belt naar familie patiënt
 

Code ALG 61-AD

Terug naar boven