Behandelingen & onderzoeken Oogheelkunde

Oogcontrole voor rijbewijskeuring (CBR keuring)

Het is mogelijk dat het CBR wil dat u een medische keuring door een oogarts laat uitvoeren. Het St. Antonius Ziekenhuis voert oogcontroles uit ten behoeve van deze keuring. Al onze oogartsen kunnen deze keuring voor u doen.

Meer over afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor een CBR keuring via onze polikliniek Oogheelkunde, telefoon 088 320 22 00. Ook mogelijk is het maken van een afspraak online.

Verwacht of weet u dat er een gezichtsveldonderzoek gedaan moet worden in het kader van uw keuring (o.a. bij glaucoom, een netvliestrombose of na een netvlieslaserbehandeling), geef dit dan aan bij het maken van de afspraak. Wij plannen dit onderzoek dan samen met de keuring in.

Met behulp van een gezichtsveldonderzoek wordt uw omgevingszien bepaald, terwijl u met twee ogen tegelijkertijd kijkt.

Voorbereiding

Meenemen naar uw afspraak

Wij verzoeken u het volgende mee te nemen naar uw afspraak:

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Formulieren van het CBR die de oogarts moet invullen.

Autorijden en begeleiding na uw afspraak

Wij adviseren u na het bezoek aan de oogarts niet zelf auto te rijden. Door de oogdruppels kunt u namelijk tijdelijk minder goed zien. Dit kan twee tot zes uur aanhouden. Komt u met het openbaar vervoer of de taxi, neem dan iemand mee die u kan begeleiden.

Kosten

Deze medische oogheelkundige keuring kost 107,65 euro (inclusief BTW). Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. U krijgt een factuur thuisgestuurd.

Meer informatie

Gerelateerde informatie

Behandelingen & onderzoeken

Specialismen

Code OOG 25-O

Terug naar boven