Urologie

Wachttijden Urologie

Actuele wachttijden

Wij doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Voor spoed kunt u altijd bij ons terecht. Als u vragen heeft of u maakt zich zorgen, neem dan contact op met de poli.

Voor een afspraak is het niet altijd nodig om naar het ziekenhuis te komen. We proberen veel afspraken telefonisch of via video (beeldbellen) te doen.

Wachttijden Urologie

De wachttijd (ook wel toegangstijd genoemd) is de tijd tussen het moment dat u een afspraak maakt tot het moment dat u bij ons terecht kunt voor uw polibezoek, onderzoek of behandeling. Uiteraard willen wij u graag zo snel mogelijk helpen en daarom doen wij onze uiterste best om eventuele wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Hieronder worden de kortste, actuele wachttijden vermeld van Urologie. Soms is de wachttijd langer, bijvoorbeeld als u graag door een bepaalde arts gezien wilt worden of als u een voorkeur heeft voor een specifieke locatie. Soms bent u sneller aan de beurt, bijvoorbeeld als de specialist vindt dat u sneller geholpen moet worden, bijvoorbeeld bij (verdenking van) kanker. Bij spoedgevallen gelden onderstaande wachttijden uiteraard niet.

PolikliniekbezoekLocatieActuele wachttijd in dagen
Urologie - algemeenZiekenhuis Utrecht7
Urologie - algemeenLocatie Woerden7
Urologie - algemeenZiekenhuis Nieuwegein7
BehandelingLocatieActuele wachttijd in dagen
Percutane niersteenverwijdering (urologie)Ziekenhuis Nieuwegein44
Operatieve behandeling bij vergrote prostaat (urologie)Ziekenhuis Nieuwegein56
Operatieve behandeling prostaatcarcinoom (urologie)Ziekenhuis Nieuwegein38
De wachttijden worden maandelijks geactualiseerd. Laatst bijgewerkt op: 11-06-2024 .

Wachtlijstbemiddeling

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximale aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de zogenoemde ‘Treeknorm’), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek (onderzoek) 4 weken. Voor een behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Verergeren gedurende het wachten uw klachten en/of de pijn? Bel dan met onze polikliniek via het telefoonnummer: 088 320 2500.

Terug naar boven