Specialismen & behandelcentra

Urologie

Het specialisme urologie richt zich op het onderzoeken en behandelen van ziekten in de urinewegen en de mannelijke voortplantingsorganen.

Dit zijn de nieren, de urineleiders, de urineblaas, de plasbuis, de prostaat en de zaadballen. Daarnaast zijn de urologen van het St. Antonius Ziekenhuis gespecialiseerd in de behandeling van prostaat-, blaas- en nierkanker.

Urologie in het St. Antonius Ziekenhuis

Wij behandelen jaarlijks ruim 2.500 patiënten met een verdenking op prostaat-, nier- of blaaskanker. Doordat we zoveel patiënten behandelen zien we veel verschillende ziektebeelden en hebben we veel ervaring en expertise opgebouwd. Als het gaat om blaaskankeroperaties behoren we tot de top drie van Nederland en bij prostaatkankeroperaties staan we in de top vijf.

Snel geholpen

Voor enkele urologische zorgvragen is een zorgpad opgesteld. Dat betekent dat u voorafgaand aan uw bezoek aan de uroloog al wat onderzoeken laat doen, bijvoorbeeld bloedonderzoek of een röntgenonderzoek. Voor de andere urologische zorgvragen wordt  op basis van de ernst van de klachten een afspraak met u ingepland. We maken altijd zo spoedig mogelijk een afspraak met u.

Specifieke behandelmethoden

We investeren in de nieuwste behandeltechnieken en -methoden. We maken bijvoorbeeld gebruik van de Da Vinci-robot voor operaties. Deze robot maakt het mogelijk minuscule bewegingen in het bekkengebied uit te voeren. Deze behandelmethode is minder ingrijpend en het herstel na de operatie verloopt beter en sneller.

Persoonlijke zorg met een vast aanspreekpunt

Iedere patiënt krijgt een vast aanspreekpunt (casemanager) toegewezen die gedurende het hele traject eerste aanspreekpunt is voor medische vragen, dit is vaak een oncologieverpleegkundige of verpleegkundig specialist.  De casemanager is tijdens en na de behandeling dagelijks beschikbaar voor uw vragen en ondersteuning.

Aandachtsgebieden

Onze urologen hebben bijzondere expertise op het gebied van:

Terug naar boven