Behandelingen & onderzoeken

Lidocaïne en Kenacort®- behandeling

U heeft van uw arts een injectie gehad met lidocaïne en Kenacort®. Lidocaïne is een snel werkende pijnstiller. Kenacort® is een ontstekingsremmer, ook wel corticosteroïden genoemd. De eerste paar dagen na de injectie is het belangrijk dat u wat rustiger aan doet, zodat de medicijnen de tijd krijgen om hun werk te doen.

Meer over behandeling

Bijwerkingen en napijn

U kunt na de injectie last krijgen van opvliegers en/of een rood gezicht. Daarnaast kan het zo zijn dat u wat vocht vasthoudt. Heeft u diabetes (suikerziekte)? Dan kan uw bloedsuikergehalte na de behandeling gaan schommelen. Deze bijwerkingen zijn tijdelijk en gaan vanzelf over.

In sommige gevallen heeft u na de injectie eerst meer pijn: dit noemen we napijn. Deze napijn duurt meestal niet langer dan enkele dagen. U kunt hiervoor eventueel
een pijnstiller innemen, bijvoorbeeld paracetamol.

Complicaties

In een heel enkel geval kan er na de injectie een ontsteking van het gewricht optreden. Krijgt u koorts? Wordt de huid rondom de prikplek rood en/of warm en neemt de pijn fors toe? Neem dan direct contact op met de poli Orthopedie: 088 320 23 00.

Resultaat

Het is pas na enkele weken zinvol om het resultaat van de behandeling te beoordelen. Het kan echter ook zo zijn dat u al eerder merkt dat de medicijnen werken. In een aantal gevallen is het nodig om de behandeling te herhalen of is een aanvullende behandeling nodig. Uw arts zal dit verder met u bespreken.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Bel dan gerust de poli Orthopedie: 088 320 23 00.

Gerelateerde informatie

Specialismen

Code ORT 67-B

Terug naar boven