Home

Dagbehandeling Cardiologie

De Dagbehandeling Cardiologie (voorheen MVIC genoemd) is een dagbehandeling voor patiënten met hart- en vaatziekten.

Hier doen we onderzoeken en behandelingen aan het hart of bloedsomloop waarvoor u niet in het ziekenhuis hoeft te overnachten, zoals:

Ook voor andere onderzoeken en behandelingen kunt u worden opgenomen op de Dagbehandeling Cardiologie. Uw arts bepaalt of een opname op de Dagbehandeling Cardiologie nodig is.

Dagbehandeling Cardiologie

Locatie Dagbehandeling Cardiologie

De Dagbehandeling Cardiologie van het St. Antonius Ziekenhuis bevindt zich op de tweede verdieping van locatie Nieuwegein. Vanaf de ingang volgt u de bordjes naar afdeling E2. (blauwe liften naar de tweede verdieping)

De afdeling

Patiënten die voor een onderzoek of behandeling worden opgenomen op de Dagbehandeling Cardiologie, kunnen zich melden bij de ontvangstbalie. Na de aanmelding is er een kort opnamegesprek. Een verpleegkundige bereidt u voor op het onderzoek of de behandeling.

De Dagbehandeling Cardiologie heeft verschillende wachtruimtes met bedden, loungestoelen en een leestafel. In de wachtruimte met de leestafel kunt u ook televisiekijken en internetten. Ook staan koffie en thee voor u klaar. De behandelkamers bevinden zich dichtbij de wachtruimtes.

Na het onderzoek of de behandeling keert u terug naar een van de wachtruimtes, waar de verpleegkundige, indien nodig, controles uitvoert. U krijgt hier drinken en een broodmaaltijd. Bent u met het avondeten nog niet thuis? Dan kunnen we ook het avondeten voor u verzorgen.

Hieronder vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan de Dagbehandeling Cardiologie.

Uw afspraak

In uw oproepbrief staan de dag en het tijdstip waarop u een afspraak op de Dagbehandeling Cardiologie heeft. Het tijdstip waarop u aanwezig dient te zijn, is niet de tijd van uw onderzoek. Het is moeilijk voorspelbaar hoe laat u precies aan de beurt bent in verband met de voorbereidingen en mogelijke spoedprocedures. We vragen hiervoor uw begrip.

Wat neemt u mee naar de Dagbehandeling Cardiologie?

U neemt mee naar de Dagbehandeling Cardiologie:

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Een actueel medicatieoverzicht (gratis verkrijgbaar bij uw apotheek).
  • Medicatie voor 24 uur.
  • Telefoonnummer en naam van een contactpersoon die wij kunnen inlichten over u en het tijdstip waarop u naar huis mag.
  • Loszittende kleding, bijvoorbeeld een joggingbroek en makkelijke schoenen voor na de behandeling.
  • Voor de zekerheid voor 1 nacht schone kleding en toiletartikelen.

Medicijnen

  • Uw normale medicatie kunt u innemen, zoals u gewend bent.
  • Ook uw bloedverdunners kunt u innemen, tenzij de arts u anders heeft geadviseerd.
  • Uw plastabletten mag u niet innemen. Deze kunt u weer innemen als u thuis bent. 

Locker

Tijdens uw verblijf op de Dagbehandeling Cardiologie kunt u gebruik maken van een locker met sleutel om uw spullen in op te bergen.

Begeleider

U mag maximaal 1 begeleider meenemen naar het ziekenhuis. Hij/zij mag indien gewenst tot na het opnamegesprek bij u blijven. Zodra u weer op de afdeling bent, spreekt de verpleegkundige met u af hoe laat uw begeleider u mag komen ophalen

Overnachting

Meestal mag u op de dag van het onderzoek of de behandeling naar huis. Voor de zekerheid vragen wij u toch 1 setje schone kleren en toiletartikelen mee te nemen.

Voor patiënten die een hartkatheterisatie, stentplaatsing in het hart of elektrofysiologisch onderzoek ondergaan, geldt het advies dat u de eerste nacht na het onderzoek niet alleen thuis bent. Als u alleenstaand bent, is het advies dat u regelt dat er iemand bij u komt slapen of dat u bij hem of haar kunt gaan logeren. 

Vervoer

U mag na het onderzoek of behandeling niet zelf naar huis rijden. Ook is in de meeste gevallen het advies dat u niet alleen met de taxi of het openbaar vervoer naar huis toe gaat. Wij vragen u dan ook om voor de opname uw vervoer naar huis al te regelen.

Expertise en ervaring

De Dagbehandeling Cardiologie is onderdeel van het St. Antonius Hartcentrum.

Het St. Antonius Hartcentrum is een toonaangevend behandelcentrum voor alle vormen van hartklachten en -aandoeningen. We maken hierbij gebruik van de nieuwste behandelmethoden en –technieken. We zijn bovendien het grootste hartcentrum van Nederland en leveren kwalitatief hoogwaardige zorg tot ver buiten de regiogrenzen.
Jaarlijks voeren onze cardiologen meer dan 1000 ablaties uit. Dit maakt ons een van de grootste ablatiecentra van Nederland.
Wij maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en behandelmethoden die beschikbaar zijn. Deze combinatie van expertise en moderne technologie stelt ons in staat om de beste zorg te bieden en de gezondheid van onze patiënten te verbeteren.

Lees hier meer over onze ervaring en expertise.

Gerelateerde informatie

Code CAR 50-AD

Terug naar boven