Dialysecentrum

Hemodialyse thuis

thuisdialyse

Ons dialysecentrum biedt de mogelijkheid om thuis te dialyseren. 

Voor de meeste patiënten is deze vorm van dialyseren mogelijk. Het is belangrijk dat er een goede toegang is tot de bloedbaan. Maar ook dat uw dialysebehandelingen goed gaan.

Vormen van thuisdialyse

Er zijn verschillende vormen van thuisdialyse: overdag, ‘s avonds of 's nachts. Helemaal zelf, zelf met hulp van partner of met hulp van een dialyseverpleegkundige. Wij werken op dit moment met 4 dialyseverpleegkundigen die u begeleiden bij de thuishemodialyse.

Wij werken samen met de organisatie Dianet. Deze organisatie draagt zorg voor alle materialen en hulp die nodig zijn om thuis te kunnen dialyseren.

Training

Voordat u start met thuishemodialyse volgt u een training bij ons dialysecentrum in Tiel. Daarin leren we u hoe u de behandeling thuis kunt uitvoeren, alleen of met hulp. Samen met u kijken we welke vorm van thuishemodialyse het beste bij u past.

Meer vrijheid 

Uit ervaringen van patiënten die thuis dialyseren horen we terug dat ze meer rust en vrijheid ervaren. Ook voelen de patiënten zich zelfstandiger en ervaren ze meer grip op hun leven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons dialysecentrum.

Terug naar boven