IBD-zorg

Ervaring & expertise IBD-zorg

De IBD-zorg binnen het St. Antonius Ziekenhuis is de grootste van midden Nederland.

In ons ziekenhuis hebben we veel ervaring met het behandelen van patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Patiënten kunnen voor hun poliklinische behandeling op meerdere locaties terecht namelijk: Nieuwegein, Utrecht (Leidse Rijn en Overvecht), Woerden en Houten.

In ons ziekenhuis kunnen wij de volledige endoscopische en radiologische diagnostiek doen die nodig is zoals een coloscopie of gastroscopie, een echo, CT scan of MRI scan. Naast deze reguliere onderzoeken verrichten wij ook andere onderzoeken van de dunne darm namelijk videocapsule onderzoek, push enteroscopieën en scopieën met de spiral scope.

Ook op het gebied van de behandeling bieden wij een compleet pakket met alle beschikbare biologicals. De biologicals worden gegeven op een speciaal ingerichte dagbehandeling op de locatie Utrecht (Leidse Rijn).

Onze klinische afdeling is speciaal afgestemd op patiënten met een chronische darmziekte. De afdeling wordt gedeeld met de chirurgie. Hierdoor kan indien nodig snel een gezamenlijk behandelplan worden gemaakt. Patiënten waarbij geen enkel medicijn helpt kunnen bij ons terecht voor een autologe stamceltransplantatie. 

Terug naar boven