Specialismen & behandelcentra

Pijnbestrijding

Het specialisme Pijnbestrijding onderzoekt en behandelt patiënten met verschillende chronische pijnklachten.

Heeft u bijvoorbeeld rugpijn, nekpijn, zenuwpijn of andere pijnklachten? Dan kan uw huisarts of specialist u doorverwijzen naar onze poli.

Pijnbestrijding in het St. Antonius Ziekenhuis

Ervaring en expertise

De polikliniek Pijnbestrijding in het St. Antonius Ziekenhuis is één van de grootste pijnbehandelcentra van Nederland. Met de meeste pijnbehandelingen heeft onze polikliniek dan ook ruime ervaring. Voor specifieke behandelingen, zoals baclofen therapie bij spasticiteit en neuromodulatie, hebben wij een (boven)regionale functie.

Bijzondere technieken

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft ruime ervaring met het toepassen van meer bijzondere technieken zoals ruggenmergstimulatie, chordotomie, plaatsing van intrathecale morfine- en baclofenpompen en epiduroscopie.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens de eerste afspraak bekijken wij of er voldoende informatie beschikbaar is voor het maken van een goed en persoonlijk behandelplan. Soms is hiervoor extra onderzoek nodig. Hierna bespreken wij alle behandelmogelijkheden met u. Denk hierbij aan gerichte plaatselijke behandelingen of medicijnen. Na aanvang van de behandeling komt u voor controle nog een keer terug.

Palliatieteam

De anesthesioloog-pijnbestrijders maken deel uit van het palliatieteam. Dit team bestaat uit zorgverleners van verschillende disciplines en kan worden geraadpleegd voor advies over de behandeling van patiënten in een laatste fase van een ongeneeslijke ziekte (de palliatieve fase).

Aandachtsgebieden

Pijnbestrijding heeft bijzondere expertise op het gebied van:

  • neuromodulatie;
  • baclofentherapie bij spasticiteit;
  • pijnbestrijding bij kanker (oncologische pijnbestrijding) en 
  • pijnbestrijding bij onbegrepen buikpijn/bekkenpijn.

Meer weten?

Terug naar boven