Specialismen & behandelcentra

Anesthesiologie

Anesthesiologen houden zich bezig met de zorg voorafgaand aan de operatie (screening van patiënten), tijdens de operatie (narcose en monitoring van patiënten) en na de operatie (pijnbestrijding).

Daarnaast zijn anesthesiologen verantwoordelijk voor de behandeling van patiënten op de Intensive Care en pijnbestrijding bij patiënten die door een aandoening last hebben van chronische pijnklachten.

Anesthesiologie in het St. Antonius Ziekenhuis

Voorbereiding Opname

Wordt u in ons ziekenhuis geopereerd? Dan komt u ter voorbereiding hierop naar de poli ‘Voorbereiding Opname’. Met een screening bekijken en bespreken we samen met u of er of er bijvoorbeeld gezondheidsproblemen zijn waar wij voor, tijdens of na de operatie rekening mee moeten houden. De intensiteit van de screening kan per doelgroep verschillen. Bijvoorbeeld een uitgebreide screening bij kwetsbare oudere patiënten die een complexe operatie moeten ondergaan.

Verder kunt u tijdens de voorbereiding vragen stellen aan de anesthesioloog en geven we u uitgebreide informatie over de anesthesie.

Operatiekamer

De anesthesiologen zorgen op de operatiekamer voor de anesthesie, ook wel narcose of verdoving genoemd. Dit kan een algehele narcose zijn, waarbij u slaapt, of een lokale verdoving. Daarnaast zorgen de anesthesiologen ervoor dat u een operatie of behandeling zo goed en veilig mogelijk doorstaat. Tijdens de operatie is voortdurend een anesthesioloog of anesthesiemedewerker aanwezig.

Meer informatie over de verschillende vormen narcose en voorbereiding hierop leest u op de pagina 'Onder anesthesie'.

Intensive Care

Erg zieke patiënten en patiënten die een zware operatie hebben ondergaan worden behandeld en verzorgd op de Intensive Care. Hierbij kunt u denken aan operaties aan het hart, de longen en de bloedvaten. Op deze afdeling zorgen specialisten van Anesthesiologie en Interne Geneeskunde gezamenlijk voor de patiënten. 

Nazorgpoli Intensive Care

Na opname op de Intensive Care kan een patiënt thuis te maken krijgen met bepaalde lichamelijke en/of psychische klachten, bijvoorbeeld een zwakke conditie, kortademigheid, verminderde eetlust en angst. Op onze nazorgpoli bieden we patiënten en naasten hulp en begeleiding. 

Terug naar boven