Aandoeningen

Polymyalgia rheumatica (PMR)

Als u polymyalgia rheumatica (PMR) hebt, krijgt u last van spierpijn en stijfheid in uw nek, schouders en bekken. De aandoening gaat bij meer dan 7 van de 10 mensen over, maar dat kan wel 2 tot 3 jaar duren en bij sommige mensen duurt het langer.

Polymyalgia rheumatica (PMR) komt bijna alleen voor bij mensen boven de 50 jaar. Vrouwen krijgen het twee keer zo vaak als mannen. PMR wordt ook wel spierreuma genoemd.

Op de website van Reuma Nederland vindt u betrouwbare informatie over polymyalgia rheumatica. Het is belangrijk dat u deze informatie leest.

Hier vindt u antwoord op vragen als:

  • Wat is polymyalgia rheumatica?
  • Hoe ontstaat polymyalgia rheumatica?
  • Welke klachten heb je bij polymyalgia rheumatica?
  • Hoe wordt de diagnose polymyalgia rheumatica gesteld?
  • Hoe verloopt polymyalgia rheumatica?
  • Welke behandelingen kunnen helpen?

De beschrijving op de website van Reuma Nederland kan op detailniveau afwijken van de behandelwijze in het St. Antonius Ziekenhuis.

Bespreek uw vragen met uw behandelend arts. Hij/zij zal u de gang van zaken in het St. Antonius Ziekenhuis rondom uw behandeling uitleggen en u, daar waar nodig, aanvullende uitleg en instructies geven.

Expertise en ervaring

De reumatologen van het St. Antonius Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en het behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen, slijmbeurzen) die niet door een ongeval of letsel zijn veroorzaakt en ook niet aangeboren zijn. 

Onze reumatologen hebben veel ervaring met diverse vormen van ontstekingsreuma, auto-immuunaandoeningen, osteoporose en echografie.

Vragen

Heeft u vragen? Wij hebben voor u de meest gestelde vragen met antwoorden op een rij gezet. U kunt deze hier vinden. Wie weet kunt u hier het antwoord op uw vraag al vinden.

Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan met de polikliniek Reumatologie via T 088 320 58 00. U kunt ook een vraag stellen via ons patiëntenportaal Mijn Antonius.

Meer informatie

Patiëntenvereniging

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland zet zich samen met patiënten, niet-patiënten en leden in voor mensen met reuma.

Websites

Op deze websites vindt u meer informatie over reuma:

Gerelateerde informatie

Aandoeningen

Specialismen

Code REU 68-A

Terug naar boven