Behandelingen & onderzoeken

Cortiscosteroïd-injectie

Een arts geeft u een plaatselijke cortiscosteroïd-injectie bij ontstekingen van een gewricht, een peesschede en/of een slijmbeurs. In het St. Antonius Ziekenhuis gebruiken we hiervoor meestal Kenacort (triamcinolonacetonide).

Injecties in de bilspier krijgt u vaak als eerste behandeling nadat een reumatische ziekte is vastgesteld. Deze injectie heeft als doel om uw klachten alvast te verminderen wanneer u start met andere (langzaamwerkende) reumaremmende medicijnen of als er een plotselinge opvlamming van een reumatische ontsteking bij u ontstaat.

Om goed voorbereid naar uw behandeling met de cortiscosteroïd-injectie te komen, is het belangrijk dat u er een aantal dingen over weet. Op de website van Reuma Nederland vindt u betrouwbare informatie over deze injectie. Als u op de knop hieronder klikt, gaat u naar de website van Reuma Nederland en kunt u de folder downloaden en lezen.

Meer informatie over de cortiscosteroïd-injectie

In deze folder vindt u meer informatie over de cortiscosteroïd-injectie, zoals:

  • hoe de injectie werkt
  • welke bijwerkingen u kunt krijgen
  • of u de injectie met andere medicijnen kunt gebruiken
  • en andere praktische tips

Voorbereiding

Mijn Antonius-account aanmaken

Mijn Antonius is het beveiligde online patiëntenportaal van het St. Antonius Ziekenhuis. Heeft u nog geen account? Dan is het handig als u er een aanmaakt. Op onze webpagina Mijn Antonius leest en ziet u hoe u dit eenvoudig doet. 

Expertise en ervaring

De reumatologen van het St. Antonius Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en het behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen, slijmbeurzen) die niet door een ongeval of letsel zijn veroorzaakt en ook niet aangeboren zijn. 

Onze reumatologen hebben veel ervaring met diverse vormen van ontstekingsreuma, auto-immuunaandoeningen, osteoporose en echografie.

Vragen

Heeft u vragen? Wij hebben voor u de meest gestelde vragen met antwoorden op een rij gezet. U kunt deze hier vinden. Wie weet kunt u hier het antwoord op uw vraag al vinden.

Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan met de polikliniek Reumatologie via T 088 320 58 00. U kunt ook een vraag stellen via ons patiëntenportaal Mijn Antonius.

Veilige zorg in het ziekenhuis

In het St. Antonius Ziekenhuis staat veiligheid voorop. Onze medewerkers doen er alles aan om uw bezoek aan het ziekenhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Help ons a.u.b. om goed voor u te zorgen door ons te vertellen:  

  • Welke medicijnen u gebruikt.
  • Of u allergieën heeft.
  • Of u (mogelijk) zwanger bent.
  • Als u iets niet begrijpt.
  • Wat u belangrijk vindt.
  • Als u iets ziet wat niet schoon is.

Bereid uw gesprek met uw zorgverlener goed voor. Voor tips: Begin een goed gesprek

Op de website van de Nederlandse Patiëntenfederatie leest u meer over hoe u zelf kunt bijdragen aan veilige zorg.

Meer informatie

Patiëntenvereniging

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland zet zich samen met patiënten, niet-patiënten en leden in voor mensen met reuma.

Websites

Op deze websites vindt u meer informatie over reuma:

Gerelateerde informatie

Code REU 75-B

Terug naar boven