Afspraak maken

Afspraken maken mogelijk binnen 8, 12 of 16 weken

In het ziekenhuis is het mogelijk om afspraken te maken binnen een termijn van 8, 12 of 16 weken. Het verschilt per polikliniek welke termijn gehanteerd wordt. In de regel werken artsen die veel opereren met een korte planningstermijn, omdat de polikliniekafspraken afgestemd moeten worden op het OK-rooster en dit rooster kan niet verder dan 8 weken vooruit worden vastgesteld. 

Waarom plannen we op deze manier?

Onze poliklinieken werken op deze manier, omdat is gebleken dat als je langer dan 2 tot 3 maanden vooruit plant, de afspraak vaak nog verplaatst wordt. Daar kregen we in het verleden veel klachten over binnen. Ze worden vaak verplaatst doordat teveel dingen nog niet bekend zijn, zoals vervanging van diensten, opleidingen die gevolgd moeten worden, behoefte aan extra operatietijd, vertrek van collega’s of patiënten die zelf de afspraak willen verplaatsen. We willen met deze werkwijze er dus voor zorgen dat we eenmaal gemaakte afspraken niet meer hoeven te verplaatsen

Kunt u een voorkeur geven voor een datum die verder weg ligt?

Wilt u verder dan 8,12 of 16 weken vooruit een afspraak inplannen, dan kunt u uw voorkeuren voor een dag en/of tijdstip doorgeven aan de polikliniek. Hiermee houdt de polikliniek rekening als ze de afspraak gaat plannen. Zodra het mogelijk is afspraken te plannen, stuurt de polikliniek u een brief met een voorstel voor een afspraak zodat u er niet zelf aan hoeft te denken. U kunt deze uiteraard verplaatsen als het u niet goed uitkomt.

Terug naar boven