Specialismen & behandelcentra

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in het St. Antonius Ziekenhuis zijn specialisten op het gebied van bewegen. De artsen in het St. Antonius schakelen hen hiervoor in, waarna zij uw klachten onderzoeken en een persoonlijk behandelplan opstellen dat gericht is op het verbeteren van het lichamelijk functioneren.

Veel van onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in een specifieke aandoening of behandeling. Daarnaast kunnen zij zich richten op het voorkomen van vermindering van het lichamelijk functioneren. Het doel is dat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren.

Fysiotherapie in het St. Antonius Ziekenhuis

Samenwerking

De afdeling Fysiotherapie maakt onderdeel uit van de afdeling Paramedische Behandeling en Revalidatie (PB&R). De fysiotherapeuten maken deel uit van een aantal teams waarin verschillende disciplines samenwerken in één polikliniek of centrum. Wij zijn onder andere betrokken bij de Paramedische Revalidatie Dagbehandeling, het Bekkenbodemcentrum, de schouderpolikliniek, de Downpoli, het MS Centrum, het ParkinsonNet en het Centrum voor Psychosomatiek.  
Daarnaast werken we nauw samen met bestaande fysiotherapie netwerken in de omgeving.

Complexe revalidatie

Bij complexe revalidatieprocessen behoort een poliklinische behandeling tot de mogelijkheden. Het multidisciplinaire behandelteam bestaat uit een revalidatiearts, een ergotherapeut, een fysiotherapeut, een logopedist, een medisch maatschappelijk werker en een psycholoog.

Kwaliteitsregister

Onze fysiotherapeuten staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Daarnaast zijn zij, afhankelijk van hun specialisatie, opgenomen in deelregisters van de specialisatie (zoals NVFL, NGHT, NVFB, NVFH en NVFS).

Aandachtsgebieden

De fysiotherapeuten hebben naast de algemene opleiding fysiotherapie in veel gevallen specifieke scholing gevolgd. Binnen het specialisme Fysiotherapie bestaan de volgende specialisaties:

  • Bekkenfysiotherapie
  • Geriatrische fysiotherapie
  • Kaakfysiotherapie
  • Kinderfysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Oedeemfysiotherapie
  • Oncologiefysiotherapie (fysiotherapie bij kanker)
  • Psychosomatische fysiotherapie
  • Sportfysiotherapie

Daarnaast zijn er collega’s die zich gespecialiseerd hebben in de volgende aandachtsgebieden:

Meer weten?

Terug naar boven