Specialismen & behandelcentra

Hand- en polschirurgie

Bij het specialisme Hand- en polschirurgie kunt u terecht met klachten aan vinger(s), hand en pols.

We onderzoeken en behandelen alle hand- en polsproblemen en bieden deskundige begeleiding rondom een operatie en bij revalidatie.

Uw handen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw lichaam. De hand is opgebouwd uit verschillende weefsels en structuren, die worden aangestuurd door uw hersenen. Omdat u uw handen veel gebruikt zijn ze ook erg kwetsbaar. Een ongeluk, overbelasting of slijtage zijn veelvoorkomende klachten.

Zorg en begeleiding

De gespecialiseerde hand- en polschirurgen onderzoeken en behandelen uw hand- en polsklachten. Ook geven de specialisten tips en instrumenten om in het dagelijks leven om te gaan met eventuele beperkingen. Begeleiding rondom een operatie en bij revalidatie is een belangrijk onderdeel van onze zorg.

Multidisciplinaire behandeling

Om de diverse aandoeningen goed te behandelen bieden wij u een multidisciplinaire behandeling. Hierbij werken de hand- en polschirurgen intensief samen met andere deskundigen, zoals gespecialiseerde handtherapeuten, ergotherapeuten, revalidatieartsen en reumatologen.

Combinatiespreekuren

Wij bieden combinatiespreekuren tussen hand- en polschirurgen en hand- en ergotherapeuten. Dit spreekuur biedt de gelegenheid de behandeling individueel te volgen en waar nodig bij te stellen. Bij dit spreekuur kan ook een revalidatiearts of reumatoloog aanwezig zijn.

Aandachtsgebieden

De meest voorkomende hand- en polsaandoeningen die wij behandelen zijn:

Terug naar boven