Activiteiten van het Buddyhuis

Doe mee aan De Loop van Leidsche Rijn

Op 2 juni 2024

Loop van LR

Stichting Buddyhuis is er trots op om op zondag 2 juni het goede doel te zijn van de Loop van Leidsche Rijn. Iedereen kan meedoen aan dit hardloop- en wandelevenement in het Maximapark. Het programma bestaat uit een breed aanbod, zodat zowel de ervaren als de beginnende loper kan meedoen. Ook voor kinderen zijn er afstanden.

Diverse afstanden

De 15 km is het hoofdnummer voor de wedstrijdloper of recreant. De startvakkken worden ingedeeld op basis van de opgegeven eindtijd. De snelste lopers vertrekken uit het eerste startvak, de recreanten vlak daarachter. Ook de 5 en 10 km zijn voor veel hardlopers uitdagende afstanden. Ideaal om een snelle tijd of een persoonlijk record neer te zetten of om gewoon een mooie afstand te lopen.

Abrona G Loop 1 en 2 km

Ook onderdeel van de Loop van Leidsche Rijn is de Abrona G Loop, een hardloopwedstrijd voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Iedereen met een (verstandelijke) beperking kan hieraan meedoen, ongeacht waar u woont of door welke organisatie u wordt begeleid. Zowel voor de deelnemers als de toeschouwers is de Abrona G Lopen een prachtig evenement. Het enthousiasme van de deelnemers werkt zeer aanstekelijk.

Business Run

Deelnemen aan de Loop van Leidsche Rijn als bedrijfsteam is ook mogelijk. Loop samen met hard met collega's, klanten en/of relaties. Een team bestaat uit 3 tot 5 lopers en krijgt een speciale dag aangeboden. Meer informatie staat hier.

Buddyloop (wandelonderdeel)

De Buddyloop is dit jaar het wandelonderdeel van de Loop van Leidsche Rijn. Door en rondom het Maximapark worden 5 wandelroutes uitgezet.

Meedoen?

Op de website van de Loop van Leidsche Rijn vindt u alle informatie over dit evenement en de mogelijkheid om u in te schrijven.

Goede doel: Stichting Buddyhuis

Stichting Buddyhuis gelooft dat veel patiënten behoefte hebben aan lotgenotencontact maar dat de drempel om in contact te komen met anderen vaak te hoog is. Die drempel wil het Buddyhuis verlagen. Met het zowel digitaal als fysiek aanbieden van buddyzorg worden veel patiënten bereikt. Daarbij speelt het moment en wie buddyzorg aanbiedt een grote rol net als de kracht van de herhaling. Buddyzorg wordt aangeboden in de spreekkamer, waardoor het vertrouwenwekkend is voor de patiënt en de drempel laag is.

Buddyhuis wil de activiteiten gratis aan de patiënt aanbieden. De stichting is hiervoor afhankelijk van giften en sponsoring. Bij uw inschrijving van de Loop van Leidsche Rijn (zowel de hardloop- als de wandelafstanden) kunt u een donatie doen aan het Buddyhuis. Bij de wandelafstanden (Buddyloop) komt ook ht inschrijfgeld (donatie van de organisatie) volledig ten goede aan het Buddyhuis.

In 2023 is er zo'n 8.000 euro opgehaald. Dit is besteed aan de Stap je Beter en Ren je Beter projecten. De gelden van de editie van 2024 wil Buddyhuis besteden aan de implementatie van 'Buddy4Care" voor de palliatieve zorg in het St. Antonius Ziekenhuis.

Aansluitend op de inschrijving op www.deloopvanleidscherijn.nl kunt u op het actieplatform van Stichting Buddyhuis een sponsoractie aanmaken en starten met een eigen fondsenwervende actie.

Terug naar boven