Nieuwsoverzicht

Aandacht voor noodzaak draagbare kunstnier

BN-ers in actie voor de Nierstichting

erik_dijkstra_en_willem_jan_bos

Op donderdag 25 juli, zond omroep MAX de special Tour de Celeb uit. In het programma fietsen vier bekende Nederlanders één van de zwaarste bergetappes van de Tour de France om donateurs te werven voor de Nierstichting en de draagbare kunstnier zo snel mogelijk te realiseren voor nierpatiënten.

Voor dit programma bezocht presentator Erik Dijkstra, één van de fietsers, ons Dialysecentrum. Hij sprak daar met een aantal dialysepatiënten én met internist dr. Willem Jan Bos over de enorme impact van dialyseren op het leven van patiënten.

Kwaliteit van leven

Dokter Bos laat Erik ook een replica zien van de door dr. Kolff, tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgevonden, allereerste versie van de kunstnier. Daarnaast laat hij een 3-model t zien van de nu in ontwikkeling zijnde draagbare kunstnier. Volgens dokter Bos: "dé toekomst van de nierdialyse, omdat het nierpatiënten zoveel meer vrijheid zal geven en dus zoveel meer kwaliteit van leven. Dat is waarom ik het belangrijk vind dat deze draagbare variant er zo snel mogelijk komt."

Bekijk hier (externe link)de beelden terug van het bezoek van Erik Dijkstra aan ons Dialusecentrum.

Meer weten over de draagbare kunstnier? Op de website van de Nierstichting (externe link)leest u er meer over.

Terug naar boven