Nieuwsoverzicht

Al uw medische gegevens op 1 plaats inzien?

Dat kan straks in een PGO

Illustratie van de website PGO.nl

Veel mensen vinden het fijn om online op 1 plek inzage te hebben in hun medisch gegevens. In ons ziekenhuis ziet u uw gegevens natuurlijk al in Mijn Antonius. Maar in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) ziet u straks al uw medische gegevens op 1 plaats. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan eens op de website pgo.nl(externe link)

Weet u nog niet wat een PGO is? Dan bent u niet de enige. Een onderzoek onder ons Patiëntenpanel laat zien dat 85% van onze patiënten nog niet (precies) weet wat een PGO is. Maar ook dat de belangstelling voor het inzien van de eigen gezondheidsinformatie op 1 plek groot is. 

Uw huisarts kan nu al gezondheidsinformatie beschikbaar stellen aan de PGO’s. Ziekenhuizen zijn daar nu mee bezig en verwachten dit in september 2022 te kunnen doen. Dat geldt ook voor het St. Antonius Ziekenhuis. Ook andere zorgsectoren werken hieraan, zoals de GGZ, geboortezorg en de apotheken. In de toekomst vindt u dus steeds meer gezondheidsinformatie centraal in uw PGO. 

Wilt u straks al uw gegevens op 1 plek inzien? Op de website pgo.nl(externe link) vindt u alles wat u moeten weten over PGO’s, zoals: 
•    Filmpjes, die laten zien wat een PGO is en hoe het werkt.
•    Hoe u veilige PGO’s kunt herkennen aan het MedMij-label.
•    Welke PGO’s beschikbaar zijn en hoe u deze aanmaakt. 
•    Wat het verschil is tussen een PGO en een patiëntportaal (zoals Mijn Antonius).

Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Via onze website en de patiënten nieuwsbrief laten we het u weten als het St. Antonius gezondheidsinformatie beschikbaar kan stellen aan de PGO’s. 

Mijn Antonius blijft belangrijk  

De meerwaarde van een PGO is nu vooral dat u al uw gezondheidsinformatie op 1 plaats kunt inzien. Maar PGO’s zijn (nog) geen vervanging voor patiëntportalen zoals Mijn Antonius. Mijn Antonius is het kanaal waarmee wij veilig met u kunnen communiceren en persoonlijke en vertrouwelijke informatie met u kunnen delen. En ook heeft u hiermee toegang tot functionaliteiten zoals afspraken maken, wijzigen en afzeggen, een vraag stellen aan uw zorgverlener, behandelteam inzien en herhaalrecepten aanvragen. Dat is in PGO’s (nog) niet mogelijk. Daarom blijft Mijn Antonius belangrijk voor u. 

Terug naar boven