Nieuwsoverzicht

Borstkankerpatiënten in de watten gelegd

Verwendag tijdens borstkankermaand

verwendag_compilatie_low_res_0

Tijdens de borstkankermaand (oktober) doen we graag iets extra's voor onze borstkankerpatiënten. Speciaal voor hen organiseerde het St. Antonius Kankercentrum samen met KMI Mammacare daarom op 16 oktober de verwendag 'Verwennen en Versterken'.

Het was voor de tweede keer dat de Verwendag plaatsvond. Vorig jaar vond de eerste editie plaats. Deelnemers reageerden toen zo enthousiast dat besloten is de verwendag ook dit jaar te organiseren.

Massages en yoga

In het ziekenhuis in Utrecht konden deelnemers (85 in totaal) genieten van verschillende 'verwenmomentjes', allemaal verzorgd door behandelaars die dit vrijwillig deden. Patiënten konden zich laten masseren, hun nagels laten lakken en workshops yoga en mindfulness volgen.

Daarnaast was er een modeshow, een presentatie van Ruth van Doorn (oncologisch chirurg) en werden ervaringen gedeeld over het omgaan met de diagnose kanker. En deelnemers konden verschillende standjes bezoeken, zoals die van het Buddyhuis. Tussendoor konden de aanwezigen genieten van een lekkere lunch en smakelijke smoothies, gemaakt door onze eigen Keuken. Na afloop ontving elke deelnemer een goodie bag.

Deelnemers reageerden na afloop enthousiast. “Heerlijk ontspannend”, aldus een van hen na een nekmassage. En een ander vroeg: "Doen jullie dit echt maar één keer per jaar?"

Heel veel dank aan ons geweldig team van verpleegkundig specialisten en consulenten, KMI Mammacare, alle vrijwilligers, behandelaars, de medewerkers van de F&V Servicedesk en de Keuken, de sponsoren en alle anderen die een bijdrage hebben geleverd aan deze mooie dag.

Terug naar boven