Nieuwsoverzicht

Handig hulpmiddel voor patiënten Hematologie

Speciale cover beschermt PICC-katheter

Hematologiepatiënten die in het St. Antonius Ziekenhuis behandeld worden met intensieve (chemo)therapie via de PICC-katheter, krijgen sinds kort een speciale cover die ze kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld het douchen.

picc-cover

Veel van onze hematologiepatiënten die intensieve (chemo)therapie krijgen, krijgen hiervoor een speciale PICC-katheter ingebracht. Deze katheter blijft gedurende de hele chemotherapie zitten; patiënten gaan er dus ook mee naar huis. De katheter bevindt zich dan, opgerold in een gaasje, onder hun kleding. Bij het douchen moet patiënten ter bescherming huishoudfolie om de katheter doen; niet comfortabel en ook niet patiëntvriendelijk.

Daarom besloot Thecla Schouten, oncologieverpleegkundige bij Hematologie, Stichting Roparun te benaderen en een verzoek in te dienen voor sponsoring voor PICC-sleeves en douchecovers. Roparun ging enthousiast akkoord, waardoor we nu honderd patiënten blij kunnen maken met dit mooie hulpmiddel! Een schot in de roos, want onze patiënten reageren heel enthousiast. Fantastisch!

Met dank aan Stichting Roparun en de firma Misegura voor de prettige samenwerking

Terug naar boven