Nieuwsoverzicht

Hartzorg dicht bij huis: St. Antonius en CCN onderzoeken verdere samenwerking

Ondertekenaars intentie tot verdere samenwerking CCN en St. Antonius
CCN-medeoprichter Igor Tulevski en CEO Albert Arp tekenden de intentieverklaring namens CCN. Namens het St. Antonius werd de intentieverklaring ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, Luc Demoulin en maatschapsvoorzitter Cardiologie, Johan

Toegankelijke hartzorg realiseren in de regio Woerden. Dat is in het kort de ambitie die de basis vormt voor de intensievere samenwerking tussen het St. Antonius Ziekenhuis en Cardiologie Centra Nederland (CCN). De intentieverklaring om die ambitie te gaan invullen werd onlangs door beide partijen getekend. 

CCN heeft veel ervaring met het bieden van hart- en vaatzorg volgens het onestopshop-principe. Hierbij vinden onderzoeken binnen één afspraak plaats, zodat de patiënt snel duidelijkheid heeft over de diagnose en een eventueel behandelplan. Ook het St. Antonius Hartcentrum ziet de voordelen van deze vorm van zorg dicht bij huis. De basis voor een slagvaardige en prettige samenwerking hebben de twee organisaties al gelegd in Blaricum, waar St. Antonius Cardicare een vergelijkbaar concept biedt.

In Utrecht (Galgenwaard) biedt CCN ook al hartzorg volgens de onestopshopformule. Met het realiseren van een 3e plek in de regio voor hartdiagnostiek in Woerden, ontstaat verbinding tussen deze locaties en houden we deze zorg dicht bij huis en toegankelijk. 

Hoe de zorg in de locatie van het St. Antonius in Woerden er precies uit komt te zien, gaan de twee partijen momenteel verder onderzoeken. In de aankomende maanden gaan CCN en St. Antonius samen met interne en externe betrokkenen de ideeën verder uitwerken. Doelstelling is in ieder geval om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk belang om de juiste zorg op de juiste plek te bieden. Het streven is om aan het einde van 2022 concrete plannen hiervoor te kunnen delen. 

Terug naar boven