Nieuwsoverzicht

Keppies voor chemopatiënten

Foto: Annemieke Lubeek (helemaal rechts) overhandigt de keppies aan de Dagbehandeling Kanker van het St. Antonius.

Op 28 maart nam de Dagbehandeling Kanker van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht 150 keppies in ontvangst. Daphne Jacobs, teamhoofd van de afdeling, kwam voor het eerst in aanraking met de stichting Keppie tijdens een ontmoeting met ontwerpster en oprichtster Annemieke van Lubeek. Ze werd geraakt door haar verhaal en nam gelijk actie.

Een keppie is een slaapmuts voor mensen die hun haar (tijdelijk) verloren zijn door chemotherapie of de haaraandoening alopecia. Annemieke werd in 2009 gediagnostiseerd met acute leukemie. “Ik miste zelf een goede slaapmuts, niet te warm, niet te koud en zonder vervelende naden”, aldus Annemieke. Met dat idee ontwierp ze in 2014 haar eerste keppie.

Speciale stof

Het haar op je hoofd zorgt ervoor dat je je natuurlijke warmte vasthoudt en biedt bescherming. Een keppie helpt de patiënt die op zoek is naar een zachte en comfortabele oplossing om hun natuurlijke warmte vast te houden en hun gevoelige hoofdhuid te beschermen. Om die reden zijn de keppies gemaakt van een speciale ademende microfleece stof die ook gebruikt wordt voor kleding in de survivalsport. En de naden zijn met extra dun garen op een speciale manier gestikt.

Samen met haar dochtertjes pakt Annemieke de Keppies leuk in. “Ik wilde het medische er af halen, zo is het echt een cadeautje!” De Dagbehandeling Kanker is ontzettend blij dat ze hun patiënten zo iets warms mee mogen geven.

Namens stichting Roparun heeft de Dagbehandeling de mogelijkheid gekregen om de keppies uit te delen aan patiënten.

Terug naar boven