Nieuwsoverzicht

Luc Demoulin kondigt vertrek aan

Luc Demoulin

Luc Demoulin stopt per 1 september 2024 als voorzitter van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis. Van 2016 tot 2020 was Demoulin lid van de Raad van Bestuur. In 2020 werd hij voorzitter.

Luc Demoulin: ”Ik heb de afgelopen 8 jaar met veel plezier leidinggegeven aan het St. Antonius. Ik ben trots op de bijdrage die ik heb mogen leveren aan de voortdurende ontwikkeling van dit mooie ziekenhuis. Een ziekenhuis met naam en faam, toonaangevend en uniek in zijn soort. Na 8 jaar aan de top van deze organisatie wil ik graag vrij en ongebonden nadenken over een volgende stap. Daarom ga ik enkele maanden reizen om letterlijk en figuurlijk afstand te nemen. Daarna komt er wel weer iets moois”.

De Raad van Toezicht is Luc erkentelijk voor zijn inzet voor het St. Antonius Ziekenhuis. Huib Pols, voorzitter van de Raad van Toezicht: ”We respecteren deze moedige en typerende keuze. We zijn Luc zeer dankbaar voor zijn leiderschap en energieke inzet in al die jaren en wensen hem alle goeds”.
De Raad van Toezicht zal zich op korte termijn beraden over de ontstane positie van voorzitter Raad van Bestuur.

Luc Demoulin heeft een gevarieerde loopbaan. Met Belgische roots, maar al 25 jaar werkzaam in Nederland. Hij werkte jarenlang als organisatieadviseur bij Ernst & Young. Vervolgens als directeur Thoraxcentrum in het Erasmus MC. Vóór zijn start bij het St. Antonius Ziekenhuis was hij internationaal actief bij medtech bedrijf Medtronic.

Terug naar boven