Nieuwsoverzicht

Minister Ernst Kuipers verdiept zich in Antonius Thuis

Monitoring op afstand prettig voor patiënt en ziekenhuis

Foto van minister Ernst Kuipers van VWS voor de hoofdingang van het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht

Minister Ernst Kuipers (VWS) bezocht vanochtend het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Hij verdiepte zich er in de werking van thuismonitoring en de mogelijkheden daarvan voor de toekomst.

Kuipers sprak met medewerkers die patiënten met uiteenlopende aandoeningen op afstand volgen. Dat gebeurt aan de hand van gegevens die de patiënten middels een app zelf doorgeven en via telefonisch contact. Als de informatie er aanleiding toe geeft, beoordeelt een medisch specialist de toestand van de patiënt om eventueel in te grijpen.

Personeel

Bestuursvoorzitter Luc Demoulin, longarts Hans Hardeman, cardioloog Vincent van Dijk en kwartiermaker thuismonitoring Christiaan van Swol lichtten het project verder toe.
Thuismonitoring biedt de mogelijkheid het ziekteproces van patiënten nauwlettender te volgen, terwijl ze minder vaak de reis naar het ziekenhuis hoeven te maken. Kuipers ziet belangrijke mogelijkheden in het systeem, omdat het niet alleen leidt tot betere zorg, maar ook bijdraagt aan oplossing van het personeelsvraagstuk en de toenemende zorgvraag.

Terug naar boven