Nieuwsoverzicht

Onze kwaliteit van zorg opnieuw beloond met NIAZ Qmentum accreditatie

qmentum_slingers_1

Het St. Antonius heeft voor de 4e keer op rij het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen ontvangen: de internationaal erkende NIAZ Qmentum-accreditatie. Dit betekent dat het St. Antonius voldoet aan de normen voor kwaliteit en veiligheid van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ).

De audit vond plaats van 12 tot en met 16 november 2018 op alle locaties van het ziekenhuis. Een week lang spraken tien auditoren - allen medisch specialisten, verpleegkundigen en andere professionals uit Nederlandse en Belgische ziekenhuizen – met honderden medewerkers en patiënten van het St. Antonius Ziekenhuis.

Luc Demoulin, Raad van Bestuur van het St. Antonius: "We zijn heel blij met deze onafhankelijke bevestiging en het feit dat onze kwaliteit van zorg wederom geaccrediteerd is."

Goede samenwerking en veel enthousiasme

De auditoren noemden een aantal positieve punten. Ze vonden het goed om te zien dat het kwaliteitsbewustzijn bij  medewerkers én medisch specialisten zo hoog is. "Dat is niet in alle ziekenhuizen zo zichtbaar en voelbaar aanwezig." Ook de samenwerking met ketenpartners, de dienstevaluatie per afdeling, diverse ondersteunende apps en vooral de aandacht die er is voor individuele medewerkers werden als compliment benoemd.

Voor een beperkt aantal richtlijnen geldt dat het St. Antonius Ziekenhuis nog verder kan verbeteren. Veel processen zijn in de afgelopen periode herzien als gevolg van de fusie en de invoering van het nieuwe EPD. In de komende periode gaan we verder met het borgen en evalueren van deze processen. Op deze manier verbeteren we continu onze kwaliteit en patiëntveiligheid.

Terug naar boven