Nieuwsoverzicht

St. Antonius Geboortezorg paars op Wereld Prematurendag

Één op tien te vroeg geboren

geboortezorg

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht kleurt paars vandaag op Wereld Prematurendag, als teken van steun aan te vroeg geboren kinderen en hun families. Wereldwijd kleuren vandaag gebouwen paars. De mengkleur van blauw en roze en staat voor vroeggeboorte. Eén op de tien kinderen wordt prematuur, voor de 37ste week,  geboren. 

St. Antonius Geboortezorg biedt gezinsgerichte zorg omdat een vroeggeboorte een enorme impact heeft op de hele familie. Speciaal voor de te vroeg geboren kinderen geven de medewerkers van de afdeling ontwikkelingsgerichte zorg. Dat is een manier van zorgverlening gericht op het verminderen van stress en het bieden van comfort en stabiliteit aan het te vroeg geboren kind. Het is volledig gericht op de behoeften van het kind.

Dappere vechtertjes

Chantal Dijkhuizen van St. Antonius geboortzorg: ,,Als St. Antonius Geboortezorg vinden we het belangrijk om ouders van te vroeg geboren baby’s een hart onder de riem te steken en de bekendheid rondom vroeggeboorte te vergroten. Vandaag zetten wij dan ook de ouders die bij ons verblijven met een vroeg geboren kindje, als ook ons topteam van neonatologie zorgverleners in het zonnetje: veerkrachtige ouders, gedreven zorgverleners en dappere vechtertjes. En daarom ook verlichten wij onze gevel.''

Terug naar boven