Nieuwsoverzicht

Vaste plek sportgeneeskunde in St. Antonius Ziekenhuis

sportgeneeskunde_2

Sportgeneeskunde is sinds vorige maand een vast onderdeel van de medisch specialistische zorg binnen het St. Antonius Ziekenhuis. Een pilot van 1,5 jaar heeft de meerwaarde aangetoond ter verbetering van de kwaliteit van de zorg voor een uiteenlopende groep patiënten: van kwetsbare zieke tot topsporter.

Deze medisch specialistische beweegzorg behelst zowel bewegingsapparaat-gerelateerde problemen als inspanningsgebonden klachten, waarbij trainings-/ beweegadvies op maat belangrijk is in het kader van exercise is medicine.

Samenwerking

De afdeling sportgeneeskunde werkt intensief samen met meerdere disciplines, zoals orthopedie, longgeneeskunde en cardiologie. Mede hierdoor kan er kwalitatieve zorg worden aangeboden en zorgt dit ook voor efficiëntie in de zorg. Daarnaast heeft de sportgeneeskunde een consultfunctie voor verschillende revalidatie trajecten (bijv. oncologie) voor trainingsadvies op maat. De sportgeneeskunde zal worden ingebed in de bestaande afdeling paramedische behandeling & revalidatie.

Sportartsen Suzanne Huurman en Belle van Meer kijken graag naar de toekomst, want het is belangrijk om stappen te blijven maken. Het verder bedienen van de speerpunten in het St. Antonius Ziekenhuis om de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren blijft een aandachtspunt. Fysieke fitheid is hierin een belangrijke parameter.

Topsport

Daarnaast is het belangrijk dat de beweegzorg in het algemeen aandacht krijgt gezien de huidige ontwikkelingen in de maatschappij en gezondheidszorg. Voor mensen met bewegingsapparaat-gerelateerde problemen is het belangrijk dat ze weer kunnen gaan bewegen of sporten. Ook de (top) sporter met een blessure is gebaat bij goede sportmedische zorg in het St Antonius Ziekenhuis.

Huurman en Van Meer combineren hun werkzaamheden in ons ziekenhuis met hun baan in de topsport medische begeleiding. Huurman is hoofd medische staf bij de afdeling vrouwen voetbal van Real Madrid en Van Meer is bij de KNVB bondsarts van het nationale vrouwen-elftal.

Terug naar boven