Nieuwsoverzicht

Verpleegkundig specialist Nol Verbeek krijgt Oeuvreprijs

Nol Verbeek (links) ontvangt de Oeuvreprijs
Nol Verbeek (links) ontvangt de Oeuvreprijs

Nol Verbeek, verpleegkundig specialist oncologie van het St. Antonius Kankercentrum, heeft op 20 november de Oeuvreprijs gekregen uitgereikt. Ze ontving de prijs tijdens Oncologiedagen. Deze dagen worden jaarlijks georganiseerd door de V&VN, de beroepsvereniging van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.

Nol was door haar collega's voorgedragen en ontving de oeuvreprijs voor haar jarenlange inzet (46 jaar) als oncologieverpleegkundige/verpleegkundig specialist oncologie in het algemeen en haar verbindende rol in het bijzonder.

Nol heeft zich de afgelopen jaren op verschillende manieren ingezet voor het verbeteren van de oncologische zorg, onder andere door deelname aan verschillende werkgroepen, het vervullen van diverse bestuursfuncties en het meedoen aan landelijke visitaties van de oncologische zorg. Belangrijk daarbij is dat ze altijd is blijven werken voor de directe patiëntenzorg.

Verbinder

Haar kracht om te verbinden is onder meer reden geweest haar deze prijs te geven. Nol stond aan de wieg van netwerken voor oncologieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten, netwerken waar zij elkaar kunnen ontmoeten en waar gewerkt wordt aan een hogere kwaliteit van oncologische zorg. Ook Nols toekomstgerichtheid werd geprezen, waaronder haar betrokkenheid bij de oncologie-opleiding binnen het St. Antonius en het begeleiden van studenten. 

Mooie woorden waren er ook van de collega's die Nol hebben voorgedragen: "Nol is een vernieuwer, innovator, wetenschapper, coach maar bovenal een lieve en betrokken collega die klaarstaat voor haar al haar collega's als dat nodig is."

Een verraste Nol: "Als ik de hele lijst van wat ik heb gedaan zo voorbij hoor komen, ben ik ook onder de indruk. Maar ik heb eigenlijk altijd die dingen gedaan, waarvan ik vond dat het goed was. Allereerst voor de patiënten, maar zeker ook voor de verpleegkundigen."

Terug naar boven