Nieuwsoverzicht

Wij staan voor u klaar. Ook in coronatijd.

Helpt u mee?

dankwoord-houdvol

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt in korte tijd flink toe. Ook het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis loopt langzaam op. Helaas eerder dan verwacht. Zoals velen in Nederland maken ook wij ons daar zorgen over. We weten niet precies wat de komende weken gaan brengen, maar we verwachten dat er meer coronapatiënten gaan komen. Gelukkig hebben we ons hierop voorbereid.

Uiteraard hebben we onze medewerkers zoveel mogelijk ruimte gegeven om bij te komen van de eerste coronagolf. We zijn tegelijkertijd ook hard aan de slag gegaan om een toename van coronapatiënten aan te kunnen. De vele lessen die we in het voorjaar hebben geleerd, zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Zo kunnen we in ons ziekenhuis inmiddels meer en sneller testen, zodat we sneller weten of iemand het virus bij zich draagt. Ook weten onze zorgprofessionals nu iets meer over het virus en het ziekteverloop. Behandelingen worden daarop aangepast, waardoor we vaker een IC-opname kunnen voorkomen. 

We hebben ervaren dat de afgelopen periode niet alleen heftig was voor besmette patiënten en hun naasten, maar ook voor patiënten van wie we de zorg hebben moeten uitstellen. We willen het liefst álle patiënten de zorg kunnen blijven bieden die nodig is. Helaas moeten we nu soms toch een geplande niet-acute ingreep verplaatsen. Coronazorg komt bovenop de normale zorg en er is bovendien relatief veel zorgpersoneel voor nodig. Extra opgeleid personeel is helaas niet meteen voorhanden. 

Helpt u mee?

Daarom hebben we uw hulp hard nodig. Houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij klachten! Alleen dan kunnen we de toestroom van coronapatiënten in het ziekenhuis tegengaan en ook alle andere zorg blijven bieden die zo hard nodig is. Met elkaar moeten we zien te voorkomen dat de coronazorg weer de overhand krijgt in ziekenhuizen.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat u niet afwacht als u klachten heeft. Bel de GGD als u coronaklachten heeft. Neem contact op met uw huisarts als u andere klachten heeft of met uw specialist als u een verwijzing van de huisarts heeft of al in behandeling bij ons bent. Als u in ons ziekenhuis bent, houd u dan aan de geldende coronamaatregelen. Alleen zo houden we ons ziekenhuis veilig. 

Wij staan voor u klaar. Ook in coronatijd. Helpt u mee?

Terug naar boven