Orthopedie

Spreekuren Orthopedie

Prothese

Voor heup- en knie artrose (slijtage aan deze gewrichten) zijn speciale spreekuren. Daar wordt u gezien door een orthopedisch chirurg die zeer veel ervaring heeft met deze aandoeningen. Onze orthopeden hebben jarenlange ervaring met computer genavigeerde plaatsing van totale knieprotheses (kunstkniegewrichten). Ook wordt er gebruik gemaakt van innovatieve 3D- printtechnieken bij knieprotheses.

Sport

Patienten met sportgerelateerde klachten worden gezien op een speciaal sportspreekuur. Er bestaan korte  lijnen met sportfysiopraktijken, sportartsen en sportbonden/verenigingen om optimale zorg voor de (top)sporter te leveren. Er worden veel voorste kruisband- en achterste kruisband operaties uitgevoerd. Andere ziekenhuizen in Nederland verwijzen naar ons voor  de behandeling van multiligamentaire letsels van de knie (meerdere letsels in één).

Schouder

Voor schouderklachten zijn er speciale schouderspreekuren. Op zo’n spreekuur kan, indien noodzakelijk, direct een echo van de schouder worden gemaakt. Hierdoor kan meestal bij het eerste bezoek al de diagnose gesteld worden. Tijdens dit spreekuur wordt u gezien door een fysiotherapeut en een orthopeed. Samen met u komen zij tot een behandeling op maat. Dit kan bijvoorbeeld een operatie zijn, een injectie in de schouder of een behandeling bij de fysiotherapeut. Lees ook het artikel in het AD over de schouderpoli, dat verscheen op 3 juli 2019.

Orthopedie van het St. Antonius Ziekenhuis loopt in Nederland voorop als het gaat om (operatieve) behandelingen aan de schouder. Sinds 2021 zijn wij ook landelijk erkend als tertiair verwijscentrum voor schouderklachten in het register voor Topklinische Ziekenhuizen (STZ).

Terug naar boven