Home

Patiëntencontactpersoon

U krijgt deze  informatie omdat er bij u mogelijk een behoefte is om met een onafhankelijk contactpersoon te spreken over de zorg van u of uw naasten. We noemen dit een patiëntencontactpersoon.

In het St. Antonius Ziekenhuis willen we iedere patiënt de best passende zorg geven. Dagelijks werken onze zorgverleners aan veilige en hoge kwaliteit van zorg. Dat gaat bijna altijd goed. Soms kunnen er helaas bijwerkingen, complicaties en andere ingrijpende gebeurtenissen optreden. Een onafhankelijk patiëntencontactpersoon kan u dan bijstaan, als u daar behoefte aan heeft.

Meer over patiëntencontactpersoon

Op welke vlakken de patiëntencontactpersoon toegevoegde waarde heeft

Wat kan de patiëntencontactpersoon voor u doen?

U een luisterend oor en (emotionele) steun bieden

De patiëntencontactpersoon kan u een luisterend oor en (emotionele) steun bieden.

Uw aanspreekpunt zijn voor vragen na een onverwachte/ingrijpende gebeurtenis

Daarnaast is hij of zij uw aanspreekpunt voor vragen na een onverwachte/ingrijpende gebeurtenis. De patiëntencontactpersoon kan bijvoorbeeld een afspraak regelen met de zorgverlener om uw vragen te bespreken of, indien gewenst, het gesprek te begeleiden.

Als er een calamiteitenonderzoek wordt gedaan, kan hij of zij u informeren over het beloop van het proces. Ook kan de patiëntencontactpersoon u informeren over een klachtenregeling of aansprakelijkstelling naar aanleiding van een incident of onverwachte gebeurtenis.

De patiëntencontactpersoon is altijd onpartijdig en kan u helpen en ondersteunen met al uw vragen.

U helpen het gesprek te voeren met uw arts

Uw hoofdbehandelaar is altijd het eerste aanspeekpunt voor uw medische vragen.

Als u het lastig vindt om uw vragen te bespreken met uw hoofdbehandelaar, dan kunt u  contact opnemen met de patiëntencontactpersoon. Hij of zij kan u helpen met de voorbereiding van het gesprek. Ook kan hij of zij in overleg met u een gesprek inplannen met de arts om te bespreken wat er is gebeurd.

Bereikbaarheid

De patiëntencontactpersoon is bereikbaar van maandag tot met vrijdag van 09.00 – 16.00 uur. U kunt: 

Code ALG 24-AD

Terug naar boven